• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Renk terapisi

Renk terapisi
Sinirli ya da mutsuz olduğunuzda, moral bakımından çöktüğünüzde, yaşamın getirdiği sorunların artık ağır gelmeye başladığını hissettiğinizde sakinleştirici haplar almak yerine, doğru rengi taşıyan kıyafetler giyin

YEŞİL
Yeni bir hayatın, doğumun rengi. Yeni projelerinize veya yeni bir ilişkiye başlarken yeşil giymekte yarar var. Büyümeyi, değişimi sembolize eden yeşil, sizi daha tutkulu ve anlayışlı yapar. Arkadaşlarınız, sizin bencil veya vurdumduymaz olduğunuzu söylüyorsa yeşil bir kazakla çıkın karşılarına. Faydası olacaktır.

KIRMIZI
Hareket verir. Bu yüzden de enerji seviyeniz düşükken giyin. Kırmızı, iç ısıtan bir renktir. Kan dolaşımınız artar, soğuk günlerde içiniz ısınır. Solunuzdan kalkıp huysuz olduğunuz günlerde kırmızıdan kaçının, kendinizi daha kötü hissedersiniz.

SARI
Beyni uyaran, koordinasyon ve iletişim becerilerini kuvvetlendiren bir renktir. İşinizin yoğun olduğu günlerde bu renkte bir şeyler geçirin üstünüze. Hem daha net düşünürsünüz hem de yorgun olduğunuzda kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar.

MOR
Derin ruh halinin anlaşılmasının rengidir, mor. Araştırmalara göre meditasyon yaparken mor kaşkol ya da şapka giyenler, bilinçaltına daha kolay ulaşıyor. Gerçekleri daha iyi görebilmek ve yeteneklerini geliştirmek isteyenler için de mor, ideal renk.

MAVİ
Gökkuşağının en dinlendirici rengidir mavi. Hayatınıza barışı ve huzuru getirir. Gözünüzde büyüttüğünüz işlerin kolaylaşmasını sağlar. Boyun bölgenize temas ettiğinde sağlık veren bir etkiye sahiptir. Boğazınız ağrıyorsa mavi renkli bir atkı takın, kendinizi daha iyi hissedersiniz.

TURUNCU
Sağlığı destekler. Giyeni gençleştirir, gençlerin daha enerjik olmasına yol açar. Biraz renkli olmak istediğinizde turuncu renkli bir şeyler giyin, fazlasıyla ışık ve neşe saçarsınız. Üzgün olduğunuzda, motivasyona gerek duyduğunuzda veya endişelendiğinizde de bu rengi mutlaka deneyin. Yaratıcılığı artırır, özgüven duymayı sağlar.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim