• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Rize, kanser tedavisinde sağlık üssü oluyor!

Rize, kanser tedavisinde sağlık üssü oluyor!
Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, hastane bünyesindeki Robotik Onkoloji Merkezi’nin, Karadeniz Bölgesi’nde kanser araştırmaları ve tedavisi üzerine kurulan en donanımlı merkezlerden biri haline geldiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, hastane bünyesindeki Robotik Onkoloji Merkezi’nin, Karadeniz Bölgesi’nde kanser araştırmaları ve tedavisi üzerine kurulan en donanımlı merkezlerden biri haline geldiğini söyledi.

Doç. Dr. Türüt, yaptığı açıklamada, Robotik Onkoloji Merkezi hakkında bilgiler verdi: “Robotik Kemoterapi Merkezi, tüm dünyada kemoterapik ilaç hazırlama konusunda en ileri teknolojidir. Dünyada 50 merkezde, Türkiye’de 7 merkezde ve Karadeniz Bölgesinde ilk olarak Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan merkezimiz bölgedeki tüm hastalara hizmet vermektedir. Merkezimiz 80 yatak kapasitesine sahip olup, yatak kapasitesinin 26’sı suit oda ve yoğun bakım ünitesinden oluşmaktadır. Ayaktan kemoterapi uygulama ünitesi geniş, ferah ve modern yapısı ile hastaların rahatlığı ön planda tutularak dizayn edilmiştir. 40 adet yatabilen ergonomik kemoterapi koltuğu, 2 adet özel oda, bir adet acil müdahale odası ile konforlu bir uygulama mekanı sağlanmaktadır. Hasta odaları, hasta ve yakınlarının kendilerini huzurlu hissedecekleri ve ihtiyaçlarının tamamını karşılayacakları şekilde tasarlanmış olup, hasta ve yakınları için müzik, internet, kütüphane, gazete ve süreli yayınları içeren konforlu sosyal alanlar oluşturulmuştur."

Robotik Onkoloji Merkezi’nin 2013 yılı Ağustos ayından beri hizmette olduğunu söyleyen Türüt, şöyle devam etti: “Robotik Onkoloji Merkezi bünyesinde barındırdığı medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi-radyoterapi ünitesi, nükleer tıp ünitesi ve iyot 131 ünitesi, biyokimya laboratuvarı ile en çağdaş tedavileri uygulamayı hedeflemektedir. Merkezimiz bünyesinde 2 uzman medikal onkolog, 3 uzman radyasyon onkoloğu, 3 nükleer tıp uzmanı, 5 onkoloji hemşiresi, 3 ilaç hazırlama hemşiresi, 2 robot operatörü ve 4 tıbbi sekreter ile hastalarımıza en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Robotik Onkoloji Merkezi, ileri teknoloji cihazları, multidisipliner yaklaşımı ve konusunda uzman, deneyimli doktor kadrosuyla Karadeniz Bölgesinin kanser tedavisinde sağlık üssü olması yolunda ilerlemektedir. Rize merkez ve ilçeler Artvin ve ilçelerini, Gümüşhane ve Bayburt'u da kapsayan yakın çevresini ve Gürcistan, Batum, Azerbaycan ülkeleriyle de sağlık turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlayan bir onkoloji hastanesi olarak hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3233 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim