• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Sadece yüzde 3 raporlu

Sadece yüzde 3 raporlu
Bakan Ömer Dinçer, kayıt döneminde rapor alan velilerin oranının yüzde 3 olduğunu söyleyerek, “60 ila 66 ay aralığındaki çocukların kayıt oranı yüzde 15. Bu oran bizim beklediğimiz rakamın üzerinde” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ilkokul birinci sınıfa kayıt döneminde rapor alıp çocuğunu okula göndermeyen velilerin oranının yüzde 3 olduğunu söyleyerek, “Önceki yıllarla mukayese ettiğimiz zaman bu oranda büyük bir farklılık yok” dedi.

Erkeklik fonksiyonunu bozuyor

Dinçer, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Velilere, çocuklarını çalıştıkları semtlerdeki okullara kaydettirme esnekliğinin tanındığının” hatırlatılması üzerine Dinçer, kayıtlara göre büyükşehirlerde okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısında dengesizlik meydana geldiğini söyledi. Dinçer, şunları kaydetti:

‘Öğrenciler kaydırılacak’
“Mesela İstanbul’da bin 245 ilkokulumuzun yaklaşık 381’inde öğrenci sayımız 30’un altındayken, birçok okulumuzda 50’nin üzerinde öğrencinin olduğunu tespit ettik. Bu yüzden öğrenci sayısı çok olan yerlerden gönüllü olan velilerimizin çocuklarını, öğrenci sayısı az olan bölgelerdeki okullarımıza kaydırabileceğiz. Yine ‘işyerine giderken çocuğumu yanımda götürürüm’ diye düşünen velilerimiz varsa onların da işyerlerinin olduğu adresi belgelendirmeleri şartıyla, çocuklarının o bölgeye kaydırılmasıyla ilgili bir esneklik sağladık."

Yanlışlıkla HIV tedavisi

Dinçer, yeni YÖK Kanunu ile ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğuna ilişkin bir soruya da, “YÖK ile ilgili yapılanma çalışmalarında temel iki ilke üniversitelerin bilimsel olarak özgür, idari olarak özerk olması yönünde. Çalışmaları YÖK yürütüyor. Çalışmaların bize de sunulmasını bekliyoruz” diye yanıt verdi. Dinçer, “YÖK’ün kaldırılması söz konusu mu?’ sorusuna da, “Tabii şu anda çok net bir şey söylemem mümkün değil. YÖK’ün üniversiteler üzerinde onları yöneten bir kurum değil, daha çok üniversitelerde kalite derecelemesi yapan ve aralarında koordinasyon sağlayan bir kurum olarak varlığı daha çok düşünülüyor” karşılığını verdi.

‘Şeffaf davranacağız’
“5. sınıftan itibaren alınabilecek seçimlik derslerle ilgili istatistiki veri olup olmadığının” sorusunu da yanıtlayan Dinçer, “Henüz net bilgi yok. Karar verdik, bununla ilgili mümkün olduğu kadar şeffaf davranacağız” dedi.

İlkokul birinci sınıfa kayıtlarla ilgili rapor alan velilerin ilk bilgilerinin geldiğini söyleyen Dinçer, “Gördüğümüz kadarıyla velilerimizin rapor alma oranı yüzde 3 civarında. Önceki yıllara oranla büyük bir fark yok” dedi. Dinçer, “Yüzde 3 bizim beklentilerimizin bile altında. Bu kez 60 ila 66 ay arasında çocuğunu gönüllü olarak okula kaydettirenler de beklentilerimizin üstünde oldu. Yukarı yüzde 13-14 civarında da kayıt orada söz konusu” dedi.

18 bin ‘raporlu’
Türk Tabipleri Birliği, rapor tartışmaları başladığında Türkiye’de 66-72 ay aralığında 600 bin çocuk bulunduğunu açıklamıştı. Bakan Dinçer’in “rapor alan velilerin oranı yüzde 3” açıklaması, bu yıl ilkokula başlaması gereken 18 bin çocuğun rapor alarak eğitimini 1 yıl ertelediğini ortaya koydu.

Öğretmenler çocuklarını okullarına aldırabilecek
Milli Eğitim Bakanlığı, elektronik ortamda ve otomatik olarak yapılan kayıt işlemlerine rağmen, çalışan anne babalara, çocuklarını çalıştıkları semtlerdeki okullara kaydettirme esnekliğini tanıdı. Bu kapsamda, öğretmenlerin de istemeleri durumunda çocuklarını görev yaptıkları okullara alabilmelerine izin verildi.

SGK'dan şaşırtan rapor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim