• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Safra kesesi olmayan hastaya safra kesesi ameliyatı iddiası

Safra kesesi olmayan hastaya safra kesesi ameliyatı iddiası
Antalya'da yaşayan Nurten Vatansever'e safra kesesi olmadığı halde safra kesesinde taş var raporu verildi ve bu gerekçeyle Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Ancak ameliyatı yapan doktor ameliyat çıkışı 'Pardon sizin safra keseniz yokmuş. Emekliliğime 2 yıl kaldı ne olur bu hata aramızda kalsın.' dedi. İkinci skandal ise daha önce Nurten Vatansever'in safra kesesini ameliyatla alan hastane bunu kendisine hiç söylememiş.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi bir sağlık skandalı ile sarsıldı. Hastanenin Radyoloji Servisi'nde görevli doktor A.C., safrakesesi olmayan hasta için, "Safrakesesinde taş var" raporu verdi, Genel Cerrahi Servisi doktoru N.İ. de hastayı ameliyat edip, "Bu kadının safrakesesi yokmuş. Pardon" dedi.

RAPORDA NASIL GÖREMEDİLER?

Safrakesesi olmadığı halde safrakesesi ameliyatına alınan Nurten Vatansever (63), "Bu nasıl bir sağlık sistemi? Her şeyi geçtim, ultrasonografi çekildiği halde nasıl oluyor da safrakesem olmadığını belirleyemiyorlar? Bunun adı zincirleme sağlık rezaleti" diye konuştu.

BAYILACAK GİBİ OLDUM

Vatansever'in eşi Naim Vatansever (68) ise şöyle dedi: "Karımı ameliyata alıp sonra da 'pardon' diyen doktora ne diyeceğimi bilemedim. Ameliyat sonrası doktor odamıza gelip, 'Emekliliğime 2 yıl kaldı ne olur bu hata aramızda kalsın. Zaten eşinizin bağırsakları ile ilgili problem vardı onu halletmiş olduk' deyince bayılacak gibi oldum."

ZİNCİRLEME REZALET

Antalya'da yaşayan 63 yaşındaki Nurten Vatansever yoğun karın ağrısı şikayeti ile gittiği Atatürk Devlet Hastanesi'nde yanlış ameliyat kurbanı oldu. Aslında Vatansever için kabus dolu günler 5 yıl önce başladı. Karın ağrısı şikayeti ile gittiği başka bir devlet hastanesinde ilk ameliyatını olan Vatansever'in safrakesesi alındı. Ancak doktorlar iddiaya göre safrakesesinin alındığı Vatansever'e söylemedi.

HATALI RAPOR

Ameliyattan sonra karın ağrıları bir süre geçen Vatansever, 18 Haziran tarihinde sancıyla uyandı. Eşi Naim Vatansever tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nurten Vatansever, Genel Cerrahi Servisine sevk edildi. Genel Cerrahi Servisi doktorlarından N.İ., kesin teşhis için ultrasonografi raporu istedi. Vatansever'in ultrasonunu çeken Radyoloji Servisi'nde görevli doktor A.C., "Safrakesesi lümenini dolduran çok sayıda milimetrik boyutlu taş izlenmiştir" raporu verdi.

YANLIŞ YAPTIK PARDON!

Bu rapor üzerine ameliyat kararı alan doktor N.İ., 24 Haziran tarihinde Nurten Vatansever'i genel anestezi ile uyutarak laparoskopi uygulamaya başladı. İşlem sırasında hastanın safrakesesi olmadığını fark eden ve şaşkına dönen doktor N.İ., iddiaya göre ameliyathane kapısında bekleyen hasta yakınlarının yanına giderek, "Bu kadının safrakesesi yokmuş. Bu nasıl olur anlamadım. Sizden çok özür diliyorum, pardon" dedi.

HATA ARAMIZDA KALSIN

Doktorun açıklaması karşısında donup kaldığını anlatan Naim Vatansever, "Karımı ameliyata alıp sonra da pardon diyen doktora ne diyeceğimi bilemedim. Oğlum da şaşkına döndü. Ameliyat sonrası doktor odamıza gelip, 'Biz bir hata yaptık. Emekliliğime 2 yıl kaldı ne olur bu hata aramızda kalsın' dedi. Ben doktora, 'Boşu boşuna karımın karnını yardınız' deyince doktor bana, 'Zaten bağırsakları ile ilgili problem vardı onu halletmiş olduk' deyince bayılacak gibi oldum" diye konuştu.

EVRAKLARI SAKLADI

Yaşanan sağlık skandalını Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Kemal Kiraz'la paylaştıklarını belirten Naim Vatansever, şöyle dedi: "Başhekim şikayet dilekçesi yazmamızı istedi. Bunun üzerine ameliyat evraklarını doktordan talep ettik. Ancak doktor evrakları bize vermek istemedi. Biz yine başhekime başvurarak evrakları aldık. Yaşadığımız rezaletle ilgili Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda tazminat davası için hukuki girişimlere başladık. Bu işin peşini asla bırakmayacağız."

DAHA ÖNCE BAŞKA BİR HASTANE SÖYLEMEDEN ALMIŞ

Safrakesesi olmadığı halde safrakesesi ameliyatına alınan Nurten Vatansever ise Hürriyet muhabirine şu bilgileri verdi: "Bir hastane safrakesemi alıp söylemiyor, diğeri ise safrakesem yokken beni ameliyat ediyor. Bu nasıl bir sağlık sistemi? Her şeyi geçtim, ultrasonografi çekildiği halde nasıl oluyor da safrakesem olmadığını belirleyemiyorlar? Bunun adı zincirleme sağlık rezaleti. Beni sebep yokken kesip biçenlerin peşini bırakmayacağım."

SORUŞTURMA BAŞLADI

Yaşananlarla ilgili şikayetler üzerine adı geçen hekimler hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini veren Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, "İddiaları inceliyoruz. Eğer gerçekten ortada ihmal varsa sorumlu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları konusunda gereken yapılacak. Kurum olarak süreci yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim