• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Safra kesesinden 8 bin 422 taş çıktı! / Video

Safra kesesinden 8 bin 422 taş çıktı! / Video
Malatya'da ameliyat edilen bir dozer operatörünün safra kesesinden tam 8 bin 422 adet taş çıktı.

video.20100518175404.jpg
   VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

 

48 yaşındaki Mustafa Çelik, Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Şehidoğlu'na muayene oldu. Bursa'da yaşayan ve Malatya'ya bir taziye nedeniyle gelen Çelik'in, 1,5 ay önce de Bursa'da doktora gittiği, doktorun safra kesesinde taş olduğunu söylediğini anlatan Mehmet Şehidoğlu, hastanın 5 gün önce karın ağrısı, şişkinlik şikayeti ile müracaat ettiğini söyledi.

Şehidoğlu, ''Safra kesesi taşını tespit ettik. Ultrasonda teyit ettik. Ameliyat için hazırlıklara başladık. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra da ameliyata aldık. Ameliyattan önce safra kesesi taşla dolu kese şeklinde rapor edilmişti. Biz ameliyat sırasında taşları çıkarmaya başladığımızda çok sayıda taş olduğunu tespit ettik. Ameliyattan sonra hastanemiz personellerinden 4 kişi taşları 1,5 saatte saydı. Sayım sonunda 8 bin 422 adet taş olduğunu gördük'' dedi.

Bu taşların 2-3 milimetre ile 5-6 milimetre çapında değişen renkte ve boyutta olan taşlar olduğunu anlatan Şehidoğlu, 4 bin safra kesesi ameliyatı yaptığını ve bu kadar çok sayıda taşı ilk defa gördüğünü bildirdi.

''Daha önce de yine buna benzer bir ameliyatı biz gerçekleştirmiştik ama o zaman 2 bin 890 adet taş çıkmıştı. Şimdi bu hastamızda daha çok taş tespit etmiş olduk'' diyen Şehidoğlu, hastayı bir gün sonra taburcu edeceklerini aktardı.

Mustafa Çelik'in aynı zamanda şeker hastası olduğunu ifade eden Şehidoğlu, hastayı kapalı yani kansız ve bıçaksız ameliyat yaptıklarını, şeker hastaları için en ideal ameliyatın bu olduğunu belirtti.

Şehidoğlu, hastanın kısa sürede normal hayatına devam edeceğini kaydetti.

Taşları tespit ettirmek için noter çağırdıklarını anlatan Şehidoğlu, gelecek olan noterin huzurunda taşları tespit edeceklerini ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunacaklarını dile getirdi.

‘BU TAŞLARLA EV YAPARIZ’
Hastanın eşi Beyaz Çelik (42) de eşinin safra kesesinden çıkan taşlar nedeniyle şok yaşadığını bildirdi. Çelik, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu taşlarla ancak bir ev yaparız'' dedi.

Hastanın kardeşleri de Mustafa Çelik'in safra kesesinden çıkan taşların resimlerini çektiklerini, İstanbul'da yaşayan ağabeylerine göndereceklerini belirttiler.

Mustafa Çelik'in dozer operatörü olduğu ve Mudanya Gümrük Müdürlüğünden emekli olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim