• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlığımız 'tim'e emanet, 250 kişilik uzman kadrosuyla tüm süreçte denetim

Sağlığımız 'tim'e emanet, 250 kişilik uzman kadrosuyla tüm süreçte denetim
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bitkisel ürünlerin sağlık beyanı, ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetiklerin üretiminden tüketiciye gelen tüm süreçte, yeni kurulacak 250 kişilik uzman kadrosuyla denetleyecek. Denetmenler...

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bitkisel ürünlerin sağlık beyanı, ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetiklerin üretiminden tüketiciye gelen tüm süreçte, yeni kurulacak 250 kişilik uzman kadrosuyla denetleyecek. Denetmenler, ürünler konusunda geniş yetkiye sahip olacak.

250 kişilik uzman kadro

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bitkisel ürünler, ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetiklerin üretiminden tüketiciye gelen kadarki tüm süreçleri, yeni kurulacak 250 kişilik 'denetim timi' ile kontrol edecek. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkanı Talip Uzun, insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bu tür denetimlerin uzmanlaşmış bir kadro tarafından yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yeni bir meslek tanımı

İlgili yönetmelikle artık yeni bir meslek tanımlandığını belirten Uzun şöyle dedi: "Ürün denetmenleri önceden olduğu gibi eczacı, mühendis, kimyager, biyomedikal mühendisi ve işletmecilerden olacak. Ancak 3 yıl özel bir eğitim alıp denetim üzerine ihtisaslaşacaklar. Bu kişiler sadece kuruma bağlı ürün denetmeni olacak. İkinci bir iş yapmaları yasak olacak. Örneğin bir eczacı denetmen atandıktan sonra mesleğini yapamayacak."

Tüm süreçte denetim

Denetmenlerin, kurumun görev alanı içerisindeki ürünlere ilişkin her detayı öğreneceğini kaydeden Uzun şöyle devat etti: "Denetmenler, bu ürünlerin üretim yerleri dahil tüketiciye ulaştığı ana kadarki tüm süreçlerle ilgili denetim yapacak. İstenmeyen bir etken madde ürün içerisinde çıktığında, bu ürünlerle ilgili toplatma, imha, idari para cezası, hatta savcılığa suç duyurusunda bulunulması dahil gereken her şeyi yapabilecek"

İlk etapta 100 kişi

Talip Uzun İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 grup olacak denetmenlerin görev alanının çevre illeri de kapsayacağını söyledi. Ürün denetmen yardımcısı unvanıyla işe başlayacakların daha sonra denetmen olacağını kaydeden Uzun, "Başlangıçta 100 kişiyi alıp 3 yıl yetiştireceğiz. Ürün denetmeni olduktan sonra bir 100 kişi ve ardından 50 kişi daha alacağız. Adaylar sınav komisyonundan geçtikten sonra görev vereceğiz" dedi.

Posta

Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim