• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlığınıza sağlık katın

Sağlığınıza sağlık katın
Gün içinde size birkaç dakika kazandırdığını düşündüğünüz sağlıksız alışkanlıklarınız uzun vadede telafisi zor, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cosmopolitan dergisi dikkat etmeniz gereken ufak...

Gün içinde size birkaç dakika kazandırdığını düşündüğünüz sağlıksız alışkanlıklarınız uzun vadede telafisi zor, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cosmopolitan dergisi dikkat etmeniz gereken ufak sağlık önerilerine yer verdi.

DİŞ FIRÇANIZI DEĞİŞTİRİN
Sorun:
Manchester Üniversitesi'nin araştırmasına göre ortalama bir diş fırçası, candida gibi mantar türlerini ve mikropları barındırır. Dahası, bu mikroplar, diş etlerinizden girerek kan dolaşımınıza katılırlar.
Çözüm: En azından üç ayda bir diş fırçanızı değiştirin. Asla ve asla diş fırçanızı başkasıyla paylaşmayın ve kendi kabında muhafaza edin.

ÇARŞAFINIZI HAVALANDIRIN
Sorun:
Çarşafınızın bakteriler için harika bir üreme yuvası olmasının sebebi her gece salgıladığımız nemdir. Buna ek olarak, insanlar haftada 5-10 gram arasında ölü deri döker ve bu da bakterilerin artmasına sebep olur.
Çözüm: Nevresim takımınızı, her altı ayda bir yıkayın ve ütüleyin. Sık sık kuru temizlemeye de gönderebilirsiniz.

ESKİ JİLETLERİ ATIN
Sorun:
Jileti düzenli olarak suya tutmak ve ıslak bırakmak keskinliğini azaltır. Kör jiletler, ölü deriyle tıkanırlar ve bu, kolayca enfeksiyon kapabilen sıyrıklara, batıklara ve diğer deri tahrişlerine sebep olabilir. Çözüm: İşlevini kaybetmeye başladığı an jiletinizi hemen yenisiyle değiştirin. Ancak asla ve asla başkasınınkini ödünç almayın.

NEMLİ ORTAMLARA DİKKAT
Sorun
: Soyunma odalarının nemli ortamları bakterilerin üremeleri için idealdir. Eğer siz de soyunup giyinme sırasında ayağınıza terlik giymeye üşeniyorsanız mikroplara açık hale gelirsiniz.
Çözüm: Parmak arası terliğinizi yanınızda taşımaya üşenmeyin. Spor yaptıktan sonra duştan çıkarken ayağınızı ve terliğinizi iyice yıkamayı ihmal etmeyin. Bu arada spor yaparken ayakkabınızın içine giydiğiniz çorapları her seferinde değiştirmeyi unutmayın. Aksi halde ayağınızda mantar oluşabilir.

TEMİZLİK LİFİ KİŞİSELDİR
Sorun:
Lifler ve özellikle de köpük şeklindeki temizlik süngerleri yeterince temizlenmediğinde milyonlarca bakteriye ev sahipliği yapabilir. Bu bakteriler cilde kolaylıkla yayılabilir ve çeşitli enfeksiyonlara yol açar. Yayılan bakteriler türlü hastalıklara neden olur.
Çözüm: Bu enfeksiyonları engellemek için lifinizi en yakın arkadaşınız veya ailenizden kimseyle paylaşmayın. Vücut lifinizi en az haftada kaynar suda şampuanla yıkayın. Altı ayda bir vücut lifinizi yenisiyle değiştirmeyi unutmayın.

AYAKTA YEMEK YEMEYİN
Sorun:
Özellikle hızlı olması için öğle yemeklerinizi ayakta hızlı atıştırmalarla geçiriyorsanız bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçmelisiniz. Çünkü ayakta hızlı yemek stres oluşumuna sebep oluyor ve sindirim sürecini zorlaştırıyor. Sindirim sürecinin zorlaşması midede çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. Ayrıca Amerikan Diyet Merkezi'nin araştırmasına göre hızlı yemek yeme kilo alımını da artırıyor. Çünkü hızlı yediğinizde ne yediğinizin farkına varamıyorsunuz.
Çözüm: Ne kadar yoğun olursanız olun yemek yemeye zaman ayırın. Eğer zaman sorun olursa yemeğinizi önceden hazırlayın ve lokmalarınızı iyice çiğnemeyi unutmayın. Bu durum doygunluk hissine ulaşmanızı sağlayacaktır.

DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN
Sorun:
Her sabah düzenli olarak dişlerinizi önce fırçalamalı sonra da diş aralarınızı diş ipiyle temizlemelisiniz. Yoksa çürükle ve kötü ağız kokusuyla karşı karşıya kalırsınız.
Çözüm: Ağınızla ve dişlerinizle ilgili problemleri engellemek için günde en az iki kez düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalısınız. Ayrıca ağız gargarası yapmayı da unutmayın.

SIK SIK TUVALETE GİRİN
Sorun:
Tuvalete gitmeyi sürekli ertelemeyi alışkanlık haline getirmiş olabilirsiniz. Ancak bu son derece zararlı. Çünkü tuvalete gitmemek için vücudunuza yeterince sıvı almamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bu da susuz kalmanıza sebep olabilir.
Çözüm: Tuvalet ihtiyacınızı hiçbir zaman ertelemeyin. Sağlığınız için günde 2 litre su içmeyi unutmayın.

TAMPONUNUZU YENİLEYİN
Sorun
: Tampon seçiminden, takılmasına tüm süreçte son derece basit kurallara uyulması gerekir. Tamponların uzun süreli kullanımı, 'toksik şok' denilen ve yaşamı tehdit edebilecek olaylara sebep olabilir.
Çözüm: Çantanızda mutlaka yedek tamponlar bulundurun. Sağlığınızı tehdit etmemesi için tamponunuzu üç saatte bir değiştirin.

MAKYAJINIZI ÇIKARIN
Sorun:
Ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı çıkarmaya üşenmeyin. Eğer çıkarmazsanız, cildiniz gece boyunca hava alamaz ve yüzünüzde sivilceler olabilir.
Çözüm: Cildinizi özel yüz temizleyicisiyle yatmadan önce yıkamayı ihmal etmeyin.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim