• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanı: İşsiz kalan 5 bin işçiye yeni iş bulun

Sağlık Bakanı: İşsiz kalan 5 bin işçiye yeni iş bulun
Sağlık Bakanlığı, daha önce sağlık ocaklarında çalışan, ama aile hekimliği uygulamasının hayata geçmesi nedeniyle işsiz kalan 81 ildeki 5 bin taşeron firma işçisinin valiliklerce işe yerleştirilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı, daha önce sağlık ocaklarında çalışan, ama aile hekimliği uygulamasının hayata geçmesi nedeniyle işsiz kalan 81 ildeki 5 bin taşeron firma işçisinin valiliklerce işe yerleştirilmesini istedi .

Sağlık Bakanlığı, 81 ilin valiliğine yazı göndererek "aile hekimliği" uygulaması nedeniyle işsiz kalan "taşeron firma işçileri"nin ne olursa olsun bir işe yerleştirilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzalı ve 31 Aralık 2010 tarihli yazıda, sağlık ocaklarında çalışan, ancak aile hekimliği uygulamasının Türkiye genelinde hayata geçmesiyle işsiz kalan binlerce temizlik ve veri giriş elemanının yeni işe yerleştirilmesi için sağlık müdürlüklerinin gerekli tedbirleri alması istendi.

Yazıda, sağlık müdürlüklerine hitaben, "İşçi sayısı az veya gerekirse fazla olan kurumlar da dahil olmak üzere, söz konusu işçilerin çalıştırılması hususunda tedbir alın" denildi.

TAŞERON FİRMA İŞÇİSİ
Hastanelerin ihaleyle hizmet satın aldığı firmaların elemanı olmasına rağmen bakanlık yazısında, "İşini kaybedenleri aile sağlığı merkezlerine (ASM) yerleştirin. Bu mümkün değilse işçisi diğer kuruma göre daha az olan veya işçi sayısı fazla olan kurumlar da dahil olmak üzere, söz konusu işçilerin çalıştırılması için tedbir alınması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

BAKANIN TALİMATI
Aile hekimliği uygulamasına kasım ayı itibarıyla başlayan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın şifahi talimatı ve Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın genelgesi gereği, mevcut istihdam fazlası personelin işten çıkarılmaması yönünde emirleri bulunduğunu" bildiren bir resmi yazıyı, hastane başhekimlerine gönderdi.

Dokucu'nun 4 Ocak 2011 tarihli yazısında, aile hekimliğine geçişten dolayı 430 kadar istihdam fazlası olduğu bildirildi. Sadece İstanbul'da 430 olan istihdam fazlası taşeron firma elemanı sayısının Türkiye genelinde 5000 bini bulduğu belirtildi.

ELEMANLAR AYNI
Bu arada yurt genelinde bazı hastaneleri arayarak yaptığımız araştırma, yıl sonu itibarıyla birçok hastanenin temizlik ve veri kayıt ihalelerini yapmış olduğu, aslında ihaleyi alan firma değişse de çalıştırılan elemanların değişmediği anlaşıldı. Elemanların neredeyse tamamının bakanlık elemanı gibi, yani parti tarafından gönderilen işçiler olduğu da iş müfettişlerinin raporuna yansıdı.

Şükran ÖZÇAKMAK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3177 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim