• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 100 milyon euro getirdi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 100 milyon euro getirdi
Nisanda ABD'deki biyoteknoloji fuarına çıkarma yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun girişimleri olumlu sonuç verdi. İlk yatırım açıklaması Rus ilaç devi R-Pharm'dan geldi. Şirket Türkiye'ye 100 milyon euroluk yatırım yapacak.

Nisan ayında ABD'de düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Kongre ve Fuarı'na katılan Türkiye'nin buradaki temasları ilk meyvesini verdi. 16 binden fazla firmanın katıldığı fuara katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yabancılara Türkiye'ye biyoteknoloji yatırımı yapmaları için çağrıda bulunmuştu. Bakanın çağrısına ilk olumlu yanıt Rus ilaç devi R-Pharm'dan geldi. Rusya'nın en büyük 10 ilaç şirketinden biri olan R-Pharm Türkiye'ye, tarımdan enerjiye birçok alanda kullanılan biyoteknolojik ürün yatırımı yapacak.

İLK ADIM İSTANBUL OFİSİ
Rus ilaç devinin CEO'su Vasily Ignatiev, Türkiye'de 100 milyon euroluk yatırım yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ofis açan ve satışa başlayan şirketin Türkiye'deki yatırımının biyoteknoloji alanında olacağını kaydeden Ignatiev, şunları kaydetti: "Bu yatırımla Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Afrika pazarlarına da satış yapmak istiyoruz."

YILLIK CİRO 2 MİLYAR DOLAR
Ignatiev, yatırım yapılacak bölge hakkında bilgi vermedi. Geçen yılı yaklaşık 2 milyar dolarlık ciroyla kapatan Rus şirketin Türkiye'deki tesislerinin önümüzdeki birkaç yılda faaliyete geçmesi bekleniyor.

KURUCUSU İYİ BİR POKER OYUNCUSU
Rusya'nın en önemli firmaları arasında yer alan R-Pharm, ilaç ihracatında yüzde 3.7'lik pazar payına sahip. 2001'de şirketi kurarak kısa sürede önemli bir büyüklüğe ulaştıran işadamı Alexey Repik, dünya klasmanında en önemli 10 poker oyuncusu arasında yer alıyor.

İTHAL İLACA TÜRKİYE'DE ÜRETİM FORMÜLÜ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin ekonomik olduğu kadar, etik gerçekler nedeniyle de biyoteknoloji alanında söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti. Ergün, ilaç sektöründe Ar-Ge ve yönetim merkezi olan Türkiye vizyonuyla 6 farklı hedef için 53 eylem planı belirlediklerini söyledi.

ÜRDÜNLÜ HİKMA'NIN ROTASINA GİRDİK
Ürdün merkezli Hikma Pharmeticals, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin CEO'su Mazen Darwazah, "Türkiye, Afrika ve eski Sovyet ülkelerinde şirket arayışındayız" diye konuştu. Şirketin 1.1 milyar dolarlık cirosu bulunuyor.

DÜNYA DEVLERİ BİRER BİRER GELİYOR
Avrupa'nın en önemli sağlık zincirlerinden ClinTec International, Türkiye'ye geldi. İskoçyalı sağlık devi ClinTec, geçen hafta İstanbul'da merkez açtı. ClinTec'in Kurucusu ve CEO'su Rabinder Buttar, "Türkiye, artan önemiyle bölgesel anlamda bize büyük destek olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim