• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık Bakanı Recep Akdağ kanser tedavisinde SGK ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ kanser tedavisinde SGK ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ; bir çalışma yaptıklarını cerrahi işlerden alınan farkın alınmaması için Cumhurbaşkanımızın talimatının yerine getirmek istediklerini söyledi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri" etkinliğine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, mevcut uygulamaya göre kanser hastalarından cerrahi işlem dışındaki sağlık hizmetleri nedeniyle fark ücretinin alınmadığını, buna rağmen hastalardan fark ücreti alanların usulsüzlük yapmış olacağını belirtti.

Bu duruma maruz kalan vatandaşların Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) aramasını isteyen Bakan Akdağ, tespit edilmesi durumunda usulsüzlük yapan kurumlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını aktardı. Akdağ, SGK ile özel hastaneler arasında imzalanan sözleşmeye göre kanser hastalarından sadece "cerrahi işlem" için fark ücreti alınabileceğini, muayene, kemoterapi ve radyoterapi gibi işlemlerde ise fark ücretinin alınamayacağını vurguladı.

Bakan Akdağ, "Mevcut sözleşmeler, kanser cerrahisinden fark alınabileceğini söylüyor. O da SGK'ya verilen faturanın iki katı kadar. Bu iki katın daha üstünde farklar alındığını, vatandaşlarımızdan bize zaman zaman gelen şikayetlerden biliyoruz. Bunun gereğini yapıyoruz. İki katın üzerinden şu anda da alamazlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, özel hastanelerin kanser hastalarından cerrahi işlem için aldığı fark ücretini de kaldıracaklarını anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

"Bizim üstünde çalıştığımız, cerrahi işlemlerden alınan farkın alınmaması için Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getirmektir. Bunun için SGK'nın ödediği fiyatlar üzerinde çalışıyoruz. Bu, fiyatlarda bir miktar farklılık oluşturacak. Kim yapacak bunu? Sağlık Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız birlikte çalışarak, diğer bakanlıkların da oluşturduğu bir komisyon var. Birlikte bir karar verilecek. Tabi ki sektörün de bu hususta düşüncesi alınacak. Kanserli hastalarımızın tıpkı kamu hastanelerinde olduğu gibi özel hastanelere müracaat ettiklerinde kendilerinden herhangi bir fark alınmadan hizmet verilmesini hedefliyoruz. Ücretlerle ilgili listeler üzerinde çalışılıyor. Öyle ümit ediyorum ki kısa bir süre içinde, bir iki ay içinde çözeriz gibi."

"PKK'NIN BAŞI EZİLDİ"

Terörle mücadeleye de değinen Akdağ, güvenlik güçlerinin son bir yıl içinde silahlı terör örgütü PKK'ya ağır kayıplar verdirdiğini vurgulayarak, "Operasyonlar, PKK terörünün belini kırdı desem hafif gelir, başını ezdi. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Erzurum topraklarında da PKK'lı eşkıyalara asla göz açtırmadık, açtırmıyoruz." diye konuştu.

Operasyonlardan sonra Erzurum'da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı ilçelerde huzur ve güvenin hakim olduğuna dikkati çeken Akdağ, Kürt gençlerinin kirli bir oyuna alet olma riskinden de büyük ölçüde kurtulduklarını ifade etti.

Bu haber toplam 4475 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim