• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık Bakanı tepkili: Vatandaşı özel muayenehaneye mecbur etmeyeceğiz

Sağlık Bakanı tepkili: Vatandaşı özel muayenehaneye mecbur etmeyeceğiz
Danıştay, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde görevli bir öğretim üyesinin açtığı davada, Sağlık Bakanlığı'nın tıp fakültesi hekimlerinin mesai saatleri dışında başka bir yerde çalışmasını yasaklayan düzenlemesinin yürütmesini durdurdu.

Danıştay, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde görevli bir öğretim üyesinin açtığı davada, Sağlık Bakanlığı'nın tıp fakültesi hekimlerinin mesai saatleri dışında başka bir yerde çalışmasını yasaklayan düzenlemesinin yürütmesini durdurdu. Karara tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise gerekirse yeni bir yasal düzenleme hazırlayacaklarını belirterek, "Vatandaşın boynunu büktürmeyeceğiz." dedi.Danıştay, devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde görevli öğretim üyelerinin, mesai saatleri dışında başka bir sağlık kuruluşunda çalışmasını yasaklayan düzenlemenin yürütmesini durdurdu. Karar, üniversite hastanelerinin profesör ve doçent doktorlarına özel muayenehane yolunu açarken Sağlık Bakanlığı, yeni düzenleme sinyali verdi. Bakan Recep Akdağ ise "Vatandaşları özel muayenehanelere mecbur edecek bir sistemi kabullenemeyiz." dedi.

Söz konusu düzenlemenin aleyhine davayı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan bir öğretim üyesi açmıştı. Davanın ilk incelemesini yapan Danıştay 10. Dairesi, Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik ile Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerinin yürütmesini durdurdu. Sağlık Bakanlığı, daha önce 'tam gün yasası' ile hem devlet hastaneleri, hem de üniversite hastanelerinde çalışan hekimlerin başka bir yerde de çalışmasını yasaklamıştı. Anayasa Mahkemesi ise yasanın üniversite hastanesi hekimlerine ilişkin bölümlerini iptal etmişti. Dün katıldığı bir televizyon programında Danıştay'ın son kararını değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hukuki süreç devam ediyor. Hükümetin yapmak istediği şey şu: Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde çalışanlar dışarıda muayenehane çalıştırmasın. Bunun bedeli vatandaşın çile çekmesidir. Buralarda çalışan herkesin maaşları; devlet hazinesinden ya da SGK tarafından ödeniyor. Sakat sistemi düzeltmek istiyoruz." dedi.

Bu ara kararlardan vatandaşın endişe etmemesi gerektiğini dile getiren Bakan Akdağ, "Milli irade, hukuk vatandaşın aleyhine tecelli etmez. Devlette çalışan doktorların muayenehane işi olmayacaktır. Devletin hastanesi ve üniversite hastanesinde çalışan doktorların dışarıdaki ilişkisini kabul etmiyoruz. Vatandaşı muayenehanelere mecbur edecek bir sistemi kabullenemeyiz. AK Parti hükümeti olarak vatandaşın boynunu büktürmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Recep Akdağ, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 2 ay içinde bu konuya ilişkin son kararını vermesini beklediklerini dile getirerek, vatandaşın lehine sonuç çıkmasını arzuladıklarını kaydetti. Akdağ, aksi halde yeni bir kanuni düzenleme yapılacağını, hükümet olarak vatandaşın vatandaşın aleyhine oluşacak bir durumu kabullenmeyeceklerini bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim