• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanı'ndan "Anne sütü" açıklamasına destek

Sağlık Bakanı'ndan "Anne sütü" açıklamasına destek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Çocuklarımıza ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmelidir. Bu bir bilimsel gerçekliktir. Size her kim ‘bebeğinize mama verin’ diyorsa ya da ‘anne sütünün yerini tutar’ diyorsa doğru konuşmuyor” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sudan Sağlık Bakanı Bahar İdris Abu Garda ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdağ, Başbakan Erdoğan’ın “Bu toplulukta kısırlaştırma hareketi yaptılar. Çünkü bu milleti böylece daraltmak, küçültmek istediler” sözlerine ilişkin, “Türkiye’de 1983 yılında yapılan kanunun ismi nüfus planlaması hakkında kanun. Devlet bir şekilde nüfusu kontrol etmek için kanun yapıyor. Bunun çağ dışı yaklaşımlar olduğu BM tarafından ortaya konuldu. Bir ailenin çocuk sahibi olması için onlara destek olunması sağlık görevidir. Ancak nüfusu azaltmak için antinatalist politikalar dediğimiz yanlış anlayışla politikalar yapılmamalı. Bunun yanlış örneğini Avrupa’dan görüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını destekleyen Bakan Recep Akdağ, “Başbakan’ın açıklamaları Türkiye’de geç olmadan neleri yapabileceğimizi gösteriyor. Doğum sayısını azaltma yönünde topluma enjekte edilen düşüncelerle bir toplum inşa edilemiyor. Yaşlı nüfuslar oluşuyor ve o yaşlı nüfuslar üstesinden gelinemeyecek sorunlar yaratıyor. Başbakan’ın söyledikleri bilimsel gerçeklerdir” dedi.

"SİZE HER KİM ‘BEBEĞİNİZE MAMA VERİN’ DİYORSA DOĞRU KONUŞMUYOR"

Başbakan Erdoğan’ın “En az 1,5 yıl, ortalama 2 yıl sadece anne sütü ile yavrularımızı büyüteceğiz” sözlerini de değerlendiren Bakan Akdağ, Başbakan’ın sözlerinin çocuk hekimlerine, çocuk gelişimcilerine büyük destek olduğunu belirterek, “Ben de bir çocuk hekimi olarak ve Sağlık Bakanı olarak şunu söylüyorum. Çocuklarımıza ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmelidir. Bu bir bilimsel gerçekliktir. Size her kim ‘bebeğinize mama verin’ diyorsa ya da ‘anne sütünün yerini tutar’ diyorsa doğru konuşmuyor. Aman anne babalar yeni doğmuş çocukların ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri için itina göstersinler” dedi.

Doğum yapılan hastanelerin hepsinin bebek dostu hastaneler olduğunu dile getiren Akdağ, “Burada onlara bilgiler veriliyor. Annelik eğitimi yaptırıyoruz. 6 aydan sonra 2 yaşına kadar bebeklerin anne sütü ile beslenmeleri çok önemli bir bilimsel gerçekliktir. 6 aydan sonra ilave gıdalar bebeklere verilir” dedi konuştu.

"ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞINI ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Bir gazetecinin “Doğum yapan annelere her çocuk başına devletin maddi bir destek sağlaması düşünülüyor mu?” sorusu üzerine Bakan Akdağ, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyerek, “Çocuk sayısını artırmaya yönelik değil, anne ve çocuk sağlığını artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Özellikle yoksul ailelere şartlı nakil desteği yapıyoruz. Bebeklerini kontrole götürdükleri sürece nakit desteği sağlıyoruz. Pek çok kolaylık getirdik, bunların artırılması gerekiyor. Anneyi ve çocuğu koruyucu her türlü tedbirin ve teşvikin artırılarak devam ettirilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

E-reçete sistemine geçilmesiyle birlikte milletvekillerinin bu uygulamadan muaf olup olmadıklarının sorulması üzerine Bakan Akdağ, bu uygulamanın temelinde sosyal güvenliğin olduğunu belirterek, “Milletvekillerinin sağlık hizmeti alışları doğrudan TBMM’ce yönetiliyor, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca değil. Muhtemelen bununla alakalı bir durum vardır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim