• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanlığı: "Aile hekimliği ücretli olacak iddiası yalan"

Sağlık Bakanlığı: "Aile hekimliği ücretli olacak iddiası yalan"
Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin tetkik ve sarf malzeme ücretlerinin vatandaştan alınacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, TBMM'de müzakerelerine başlanacak olan Torba Yasa hakkında Türk Tabipler Birliği'nin, bazı basın organlarında yer alan iddiaları nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Aıçklamada, "Torba Yasa ile aile hekimlerinin tetkik ve sarf malzeme ücretlerinin vatandaştan alınacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Vatandaşlarımızın, aile hekimleri tarafından yaptırılan tetkikleri ve sarf malzemeleri için herhangi bir ücret ödemesi söz konusu değildir. Söz konusu kanun tasarısının ilgili maddesi ile daha önceden aile hekimlerinin ödeme kalemleri arasında sayılan tetkik ve sarf malzemesi ödemeleri teknik olarak bu bölümden çıkarılmakta ve illerde halk sağlığı müdürlüklerimizce hizmet veren ilgili laboratuvarlara bu ödemenin yapılacağı yönünde düzenleme yapılmaktadır." denildi.

"MAKSATLI VE GERÇEK DIŞI"

Torba Yasa'da kişisel verilerin toplanması ile ilgili düzenlemeler hakkında, "vatandaşlara ait sağlık kayıt bilgileri para karşılığında satılacak" şeklinde öne sürülen iddiaların da maksatlı şekilde üretildiği ve gerçek dışı olduğu vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın sağlık kayıtlarının tutulması ve güvenliğinin sağlanması Sağlık Bakanlığımızın yasal sorumluluğudur. Yurt dışında eğitim gören hekimlerin devlet hizmetinden muaf tutulması ile ilgili düzenleme, yurt dışına gitmiş olan hekimlerimizi geriye kazanmayı hedeflemektedir. Sadece mecburi hizmet bölgelerinde değil, Türkiye'nin tamamında hekime ihtiyacımız bulunmaktadır. Ülkemizde hizmet etmek üzere kazanacağımız her bir hekim mevcut çalışan hekimlerimizin iş yükünü azaltma konusunda katkısı olacaktır. Dolayısıyla buna itiraz etmek, hekimlerimizin iş yükünü azaltmaya yönelik gayretlerimizi görmezden gelmektir.

Ruhsatsız sağlık hizmeti verenlere yönelik yasal işlemlerin, hukuksuzluk olarak değerlendirmesi ve "hekimlere düşmanca tutum" olarak sunulması, sorumsuzca ileri sürülen iddialardır. Bakanlığımızın bu düzenlemedeki amacı; ruhsatsız ve yetkisiz işlem yapılmasını önlemektir. Halkımızın güvenilir ve denetlenebilir bir sağlık hizmeti alması en doğal hakkıdır. Öne sürülenin aksine, düzenleme ile yasalara uygun çalışanların haklarının korunması söz konusudur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2993 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim