• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanlığı bakım çalışması eczaneleri ve vatandaşları mağdur etti

Sağlık Bakanlığı bakım çalışması eczaneleri ve vatandaşları mağdur etti
Sağlık Bakanlığı İTS için, ek duyuru yaparak çalışmanın hafta sonu da devam edeceği belirtti. TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan, eczacıların zor durumda kaldığını söyleyerek bu durum eczanelerimizi güç durumda bırakmıştır dedi.

27 şubat akşamı 20:00 de bakım çalışması adında kapatılan İlaç Takip Sistemi  52 saat yani 2 gün 3 gece çalışmayacak. Önce kurum tarafından 28 şubat saat 6:00'da çalışacağı ilan edilen İTS için, kurum ek duyuru yaparak çalışmanın hafta sonuda devam edeceği duyurusu yaptı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, eczacıların zor durumda kaldığını belirterek “kamuoyunun da bildiği üzere eczaneler 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet vermektedir. 52 saat süreceği tahmin edilen bu kesinti için vatandaşlarımıza bir açıklamama yapılmamış olması eczanelerimizi güç durumda ve çaresiz bırakmıştır” dedi. Saydan, duyuruda söylenen yedek sunucuların yeterli olmadığını, yedek sunucular üzerinden hizmet alınamadığını belirtti.

ECZANELER REÇETE SİLME İŞLEMİ YAPAMAMAKTADIR

Saydan konuyla ilgili şunları söyledi:

“77 milyona hizmet veren SGK Medula eczane sistemi, İlaç Takip Sistemindeki bakım çalışması yüzünden “reçete silmemize “ izin vermemektedir. Hasta vatandaşlarımız eczanelerimize reçeteleri ile geldiklerinde, üzerlerinde  muayene ücreti, reçete parası, ilaç katkı payı vs için yeterli para bulunmaz veya ilaçlarını almak istemezlerse REÇETELERİNİ SİLİP ,kendilerine geri veremiyoruz.

Vatandaşlarımızın reçetelerindeki ilaçlarını, alma hakkı olduğu kadar  ,almamaya (veya  alamayacak durumda olanların ) hakkı bulunmaktadır. 52 saat az bir süre değildir, Cuma gecesi veya cumartesi günü reçetelerini nöbetçi eczanelerden sisteme girdiren fakat alamayan vatandaşlarımız,Pazar günü başka bir nöbet tutan eczaneden ilaçlarına ulaşamamaktadır. Çünkü ,müracaat ettikleri ilk eczane elinde olmayan,kendisinden kaynaklanmayan sebeple REÇETEYİ SİLEMEMİŞTİR,yani reçete ilk sisteme giren eczanede bağlı kalmıştır.Vatandaşlarımız bu ilaçlarını ancak pazartesi günü aldıkları eczane reçetelerini silebilirse alabilecekler. Elbette bakım çalışması 2 mart pazartesi günü biterse  ve İlaç Takip Sistemi çalışırsa alabilecekler.

ECZANELERİMİZ AY SONU FATURALARINI KESEMEDİ

SGK Medula eczane sistemi ve İlaç Takip Sistemi birbirine bağlı olarak çalışan sistemler olduğu için,eczanelerimiz ay sonu fatura kesememiştir. Çünkü verilen reçetelerdeki karekod sonlandırması yapılamamıştır.

ECZANELERİMİZ YETERLİ OLACAK TEDBİRLER ALINMADAN YAPILAN BAKIM ÇALIŞMASI YÜZÜNDEN MAĞDUR EDİLMİŞTİR

Eczane eczacılarının sendikası TEİS  olarak, bizleri hasta vatandaşla karşı karşıya getiren, ilaç ve danışmanlık hizmetimizi aksatan ,kamuoyu ve vatandaşla paylaşılmadan yapılan bakım çalışmalarını istemiyoruz. Çünkü bakım çalışması sürecinde hem vatandaş, hem meslektaşlarımız mağdur olmaktadır. Sendika olarak bu tür çalışmaların yapılırken vatandaşa duyurulmasını ve İTS gibi bir sistemin, yedek sistem yapılarının uygun hale getirilmesini, fedakarca nöbet tutmaya çalışan meslektaşlarımızın böyle bir durumu bir daha yaşamaması için gerekli bütün tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Böyle bir durumu ne bizler ne de vatandaşlarımıza yaşatmaya kimsenin hakkı bulunmamaktadır.

TC SAĞLIK BAKANLIĞI TİTCK BİRİNCİ DUYURU (27.02.2015)

Sistem Kesintisi Hakkında Duyuru

27.02.2015 tarihinde saat 20:00’de Sağlık Bakanlığı veri merkezi bakım çalışması yapılacak olup İTS, İTS Portal (Online İşlemler) ve PTS uygulamaları bu çalışmalardan etkilenecektir. 28.02.2015 tarihi saat 06:00’ya kadar sistemlere erişim sağlanamayacaktır.

TC SAĞLIK BAKANLIĞI TİTCK İKİNCİ DUYURU (28.02.2015)

Sistem Kesintisi Hakkında Duyuru

27.02.2015 tarihinde saat 20:00’de Sağlık Bakanlığı veri merkezi bakım çalışması başlatılmıştır İTS uygulamasının büyük ölçüde etkilenmemesi için İTS, yedek sunucular üzerine aktarılmış ve gece itibariyle devreye alınmıştır. Ancak İTS uygulaması yedek sunucular üzerinde hizmet verdiği için yavaşlık ve aksamalar yaşanabilir. Bu çalışma haftasonu boyunca devam edecektir

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim