• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Bakanlığı: "Kışa hazırız"

Sağlık Bakanlığı: "Kışa hazırız"
Sağlık Bakanlığı, kış aylarının gelmesiyle birlikte harekete geçti. Bakanlık, yağışın yoğun olduğu bölgelerde yolların kapanmasına karşı imkânlarını seferber etti.

Sağlık Bakanlığı, kış aylarının gelmesiyle birlikte harekete geçti. Bakanlık, yağışın yoğun olduğu bölgelerde yolların kapanmasına karşı imkânlarını seferber etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; evde sağlık hizmeti, misafir anne uygulaması, gezici sağlık hizmeti, mobil eczane uygulaması, acil sağlık hizmetleri gibi anlık sağlık hizmet alanlarında ülke genelinde kış hazırlıklarını tamamlandığı söylendi.

Yerinde ve zamanında gerekli sağlık hizmeti sunmayı hedefleyen Bakanlık, bu kapsamda sağlık personeli başta olmak üzere kara, deniz ve hava ulaşım filosunu da gözden geçirdi. İllerdeki koordinasyon merkezleri sayesinde olası acil bir durum karşısında olaya anında müdahale edilecek. Uzmanların nezaretinde de helikopter ve uçak ambulansların yanı sıra paletli acil müdahale araçlarıyla hastalar taşınabilecek.

ANNE ADAYLARI İÇİN 600 YATAK

Ulaşım ve hava şartları yönünden elverişsiz bölgelerde ikamet edenler ile ekonomik nedenlerden dolayı hastane şartlarında doğum yapamayan anne adayları için kamu hastanelerinde 600 yatak hazırlandı. “Misafir Anne” uygulaması kapsamında yapılan bu çalışma doğrultusunda doğum tarihleri yaklaşan anneler, doğumu yapabilecekleri uygun yerleşim merkezlerine nakledilecek. Doğum gününe kadar burada ağırlanacak annelerin güvenilir ve sağlıklı bir şekilde doğum yapması sağlanacak. Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyen anne adaylarının kamu hastanelerine başvurmaları yeterli.

ACİL DURUMLAR İÇİN ULAŞIM ARAÇLARI

Acil vakalara zamanında müdahale etmek için ulaşım filosunu her geçen gün büyüten Bakanlık, özellikle zorlu kış şartlarında dağlık arazideki hastalara ulaşmak için uçak, helikopter ve paletli ambulans uygulamasına geçmişti. Türkiye’nin dört bir tarafında koşullandırılan söz konusu araçlarla acil olaylara zamanında müdahale ediliyor ve hasta nakilleri sorunuz bir şekilde yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı, 299 kar paletli, 20 de kar küreyen ambulansı ile hizmet veriyor. Bakanlık, 77 ildeki kar paletli ambulanslarla bu yılın başında 870 acil vakaya müdahale ederken, kar küreyen ambulanslarla da 233 hasta ve yaralının imdadına yetişti. Bunun yanında, bazı yerleşim yerleri ve köy yollarının kapanabileceği ihtimaline karşı, köy muhtarlarının ve acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyabilecek vatandaşların telefon numaraları sağlık birimleri tarafından kaydediliyor.

Kapanan yolların açık tutulması için Karayolları Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyeleri ve İl Özel İdarelerle birlikte hareket ediliyor. Hastane yönetimleri ise acil ve poliklinik girişlerinde oluşabilecek buzlanmaya karşı ekipler oluşturdu. Gerekli durumlarda bu ekipler tarafından kar küreme-tuzlama ve temizlik hizmetleri yerine getirilecek. Soğuğun etkisinin yoğun olarak hissedildiği bölgelerdeki sağlık merkezlerinin ısıtma sistemleri de mevsim koşullarına göre ayarlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim