• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Bakanlığı müjdeyi verdi!

Sağlık Bakanlığı müjdeyi verdi!
6 ay içinde kurulacak 'Türkiye Kanser Enstitüsü' ile yerli ilaç üretimi başlayacak

'Sağlıkta 2023 Vizyonu' çerçevesinde ilk 6 ayda iki, üç yıl içerisinde de toplam 6 Sağlık Enstitüsü ve Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, obezite ile mücadele kapsamında bu sefer İstanbul Emirgan Korusu'nda, halk ve basın mensupları ile sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sonrasında basın toplantısı düzenleyen Bakan Müezzinoğlu, 'Sağlıkta 2023 Vizyonu' çerçevesinde yeni kurulacak sağlık enstitüleri ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Müezzinoğlu, ilk 6 ay içinde 'Türkiye Kanser Enstitüsü' ve 'Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü'nün kurulacağını söyledi. Üç yıl içinde ise 'Biyoloji Enstitüsü', 'Anne Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü', 'Kronik Hastalıklar Enstitüsü' ile 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Enstitüsü'nün kurulacağını kaydetti. Enstitülerde, bilim komisyonları bulanacağını, klinik ve ilaç araştırmalarının yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Ülkemiz tıbbi teknolojiler ile ilaç sanayisinde ithalatçı bir ülke konumunda. İlaca her yıl 16 milyar lira harcıyoruz ve her yıl yüzde 10 artış var. Sağlık Enstitülerim bu boşluğu büyük ölçüde dolduracaktır" dedi.

DONANIMLI LABORATUVAR

Bakan Müezzinoğlu, sağlık ve bilim kurullarının, üniversitelerden, ilaç sanayinden ve tıbbi teknoloji firmalarından gelecek projelere madde kaynak ve araştırmalar için tam donanımlı laboratuvar olanakları sağlayacağını belirtti. Enstitülerin merkezinin İstanbul'da olacağı kaydedildi.

UZMANLARIN NİTELİĞİ ARTACAK

Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi hakkında da bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, üniversitenin kurulma gerekçesini, eğitim ve araştırma hastanelerinin akademik unvan ve özlük haklarını kolaylaştırmak olarak açıkladı. Müezzinoğlu, eğitim ve araştırma hastanelerinde verilen uzmanlık eğitiminin niteliğini artırmayı hedeflediklerini aktardı. Müezzinoğlu, yalnızca sağlık alanına odaklı ilk devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan üniversitenin tıp fakültesi yanında hemşirelik gibi alanlarda eğitim verecek Sağlık Bilimleri Fakültesi ile master ve doktora amacıyla Sağlık Bilimleri Enstitüsü olacağını dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsünün bu üniversiteye tahsis edileceğini bildirdi. Kurulacak enstitüler ve üniversitede çalışacak hekim istihdamına yönelik olarak da düzenlemeyapılacağını kaydetti.

ÇOCUK FELCİNE 6 İLÇEDE AŞI

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın üniversite kurmasını eleştirenlere yönelik olarak da "Bakanlığın tıp alanıyla ilgili olarak üniversite kurması birilerinin düzenini bozuyor. Biz rekabetten korkmayız" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, Suriyeli mültecilerden yayılan çocuk felci konusunda konusunda paniğe neden olacak bir salgın bulunmadığını ve 17 ilde iki doz aşı çalışması yaptıklarını açıkladı. Müezzinoğlu İstanbul'da da 6 ilçede aşı çalışmasına başladıklarını bildirdi.
Anahtar Kelimeler

Sağlık Bakanlığı, kanser, kanser ilacı, türkiye, Türkiye Kanser Enstitüsü, Sağlık Bakanlığı müjdeyi verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim