• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanlığı, obeziteyle mücadeleye kendinden başladı

Sağlık Bakanlığı, obeziteyle mücadeleye kendinden başladı
Sağlık Bakanlığı, obeziteyle mücadeleye kendinden başladı. Obeziteyle mücadele programını yürüten Genel Müdür Çom diyete girdi. ....

Türkiye genelinde obeziteyle mücadele programını başlatan Sağlık Bakanlığı, programa kendi bürokratları üzerinden başladı. Obeziteyle mücadele programını yürüten Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, programa kendinden başladığını ve geçen hafta bir diyetisyenle kilo vermek için çalışmaya başladı. Çom kapalı alanda sigara yasağı başlayınca da sigaraya veda etmişti.

Çom, “Programın inandırıcı olması için kendinizin de kapsama girmesi gerekiyor. Bu nedenle ben de bir diyet programına başladım” dedi. Kapalı mekânlarda sigara yasağının başladığı dönemde günde 4 paket sigara içtiğini belirten Çom, “Yasak başlayınca, bu yasağı koyan ve insanları sigara içmemeye teşvik eden bakanlığın bir bürokratı olarak, önce kendim sigarayı bıraktım. Yani yaşama koyduğumuz ‘sağlıklı hayat’ programlarını, önce biz kendi hayatımıza adapte ediyoruz” dedi, ancak kilosunu açıklamadı.

Obezite haritası çıkarılacak

Sağlık Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Obeziteyle Mücadele Eylem Planı’ geçen günlerde yaşama geçirildi. ‘2010-2014 Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı’ çerçevesinde ilk etapta Türkiye’nin beslenme, obezite ve sağlık haritasının çıkarılması planlanıyor. 2011 Temmuz ayına kadar sürdürülmesi planlanan çalışmaya göre, her ilde ayda en az 200 kişinin beden ölçümü yapılacak. Ölçülen kişi sayısı aylık 16 bin, uygulama sonuna kadar da 150 bini bulacak. Sonuçlar her ay düzenli olarak Sağlık Bakanlığı’na gönderilecek. Elde edilen veriler doğrultusunda, obeziteyle mücadele için önlemler geliştirilecek.

Sağlık Bakanı: Ben de obezite sınırındayım

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, boy-kilo ilişkisini şöyle açıklamıştı: “Bunun bir formülü var. Boyunuzun karesini alacaksınız. Sonra kilonuzu çıkan rakama böleceksiniz. Bu rakam 20’nin altındaysa ‘normal’, 20-30 arasındaysa ‘kilolu’ 30 ve üstündeyse ‘obez’siniz demektir.” Akdağ, “Siz hesaplayınca ne çıktı” sorusuna da “29.5 çıktı. Yani tam sınıra dayanmış durumdayım” yanıtını vermişti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim