• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Bakanlığı‚ Teftiş Kurulu Yönetmeliği'ni değiştirdi

Sağlık Bakanlığı‚ Teftiş Kurulu Yönetmeliği'ni değiştirdi
Sağlık Bakanlığı‚ Teftiş Kurulu Yönetmeliği 17 Mayıs 2011 tarih ve 27937 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirildi.

 

 

17 Mayıs 2011 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 27937

YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 9/5/2004 tarihli ve 25457 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Müfettişlerden gelen raporları incelemek, eksikliklerin giderilmesini sağlamak; bunun üzerine görüş birliğine varılmadığı takdirde Teftiş Kurulu Tüzüğünün 29 uncu maddesine göre işlem yapmak, gerekli görülen durumlarda müfettiş raporlarına başkanlık görüşü oluşturmak, raporları ilgili mercilere göndermek, ilgililerce alınacak tedbirleri ve yapılacak işlemlerin sonuçlarını takip etmek,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasına (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (e) bendi eklenmiş ve diğer bent buna göre teselsül ettirilmiştir.

“e) Denetim görevlilerine ilişkin; tarafsızlık ve nesnellik, eşitlik, dürüstlük, gizlilik, çıkar çatışmasından kaçınma, nezaket ve saygı, yetkinlik ve mesleki özen gibi etik davranış ilkelerine uymak,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Başmüfettişliğe yükselme: Bakanlık Başmüfettişliğine yükselmede esas; mesleki yetenek, kıdem, gayret ve başarı ile Teftiş Kurulu Başkanlığı nezdinde bırakılacak umumi intiba ve kanaatin müspet olmasıdır. Başmüfettişliğe aday olabilmek için; Müfettişin 1 inci derece kadroya tayin edilebilecek şartlara sahip olması gerekir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 54 üncü maddesinin birinci fıkrasına (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.

“e) Yaptırılan risk analizleri ve performans değerlendirmeleri sonucu varılan kanaat ve tekliflerin,”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 58 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Raporlar, Başkan veya görevlendireceği bir Başkan Yardımcısı ve/veya rapor değerlendirmesi için görevlendirilen bir veya birden fazla müfettiş tarafından incelenir. Açık hata ve noksan tespit edilen raporların, düzeltilmesi ve/veya tamamlanması raporu düzenleyen müfettişten istenir. Müfettişin isteğe katılmaması halinde Tüzüğün 29 uncu maddesi hükümlerine göre hareket edilir. Raporlarda belirtilen müfettiş kanaatlerine Başkanlıkça iştirak edilmediği takdirde; müfettişin kanaatinin yanında Başkanlık görüşünü de içeren onay hazırlanarak Bakana sunulabilir. Bakanın vereceği karar doğrultusunda işlem tesis edilir. Bakan, gördüğü lüzum üzerine rapor konusu hususların yeniden inceletilmesini Başkanlıktan isteyebilir.”

MADDE 6 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim