• BIST 9645.02
  • Altın 2417.719
  • Dolar 32.5718
  • Euro 34.8009
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık Bakanlığı'dan atama açıklaması

Sağlık Bakanlığı'dan atama açıklaması
Sağlık Bakanlığı, halen üniversitehastanelerinde görevli olan ya da bu kurumlardan istifasının üzerinden bir yıldan az süre geçen 4/B'li sağlıkçılardan, KPSS sonucuna göre son kurada bakanlık hastanelerine yerleştirilenlerin atamasının yapılamayacağını bi

Sağlık Bakanlığı, halen üniversitehastanelerinde görevli olan ya da bu kurumlardan istifasının üzerinden bir yıldan az süre geçen 4/B'li sağlıkçılardan, KPSS sonucuna göre son kurada bakanlık hastanelerine yerleştirilenlerin atamasının yapılamayacağını bildirdi.

Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'ndan "Bu kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için düzenleme yapılması" talebinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı hastanelerine yerleştirmeleri yapılan söz konusu sağlıkçılara ilişkin tereddütlerin giderilmesine yönelik Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü'nün genelgesinde, "İlgili yasaya göre, istisnai durumlar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin bir yıl geçmeden kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemeyeceğinin hüküm altına alındığı"na dikkat çekildi.

Bu çerçevede, söz konusu atamalara ilişkin tercih kılavuzunda, "Tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi ile aynı kanunun48. maddesinin (A) fıkrasının 4,5,6 ve 7. bentlerinde belirtilen şartları taşımaları gerektiği" hükmüne yer verildiği hatırlatıldı.

Bu nedenle üniversite hastaneleri dahil, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde 4/B'li olarak çalışırken Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli personelstatüsüne yerleştirilenlerin, hizmet sözleşmelerini tek taraflı feshetmeleri halinde bakanlık bünyesinde istihdam edilemeyeceği belirtildi. Aynı durumun,sözleşme fesih tarihleri üzerinden bir yıl geçmeyenler için de geçerli olduğukaydedildi.

"Mağduriyet giderilsin"

Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen, söz konusu personelin mağduriyetiningiderilmesi için düzenleme yapılması istemiyle Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Sekreter Zafer Yıldırım imzalı başvuruda, muhtelif üniversite hastanelerinin emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine tabi sözleşmeli statüde görev yapan personelden,KPSS 2010/5 sonucuna göre Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleştirme yapıldığı hatırlatıldı.

Tercih kılavuzunda, "Halen Sağlık Bakanlığı hizmet birimlerinde 657sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre çalışanların bu pozisyonlariçin tercih yapamayacakları" hükmü bulunmasına rağmen, kılavuzda böyle bir sınırlamanın öngörülmediği üniversite hastanelerindeki personelden başvuruda bulunup ataması yapılanlar olduğu ifade edildi.

Ancak, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün genelgesi uyarınca bu personelin atamasının yapılmadığı kaydedilen başvuruda, şöyle denildi:

"Bu itibarla, muhtelif üniversite hastaneleri emrinde Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli statüde görev yapan personelden KPSS2010/5 sonuçlarına göre başvurusu kabul edilerek Bakanlığınız 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilenlerin göreve başlatılmaları yönünde gerekli düzenlemenin yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda gereğini önemle arz/rica ederiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim