• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanlığına devredilen hastanede ameliyatlar da başladı

Sağlık Bakanlığına devredilen hastanede ameliyatlar da başladı
Hazine'ye devredilmesinin ardından, yenilenen ismi ve kadrosuyla hizmete başlayan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Dragos ek hizmet binasında, 2 haftada 50 cerrahi ameliyat gerçekleştirildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) Kararnamesi kapsamında Hazine'ye devredilerek Sağlık Bakanlığı bünyesinde, yenilenmiş kadrosuyla hizmet veren Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Dragos ek hizmet binasında yaklaşık 2 haftada 50 cerrahi ameliyat gerçekleştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında örgütle irtibatı belirlenerek Hazine'ye devrilen eski ismiyle Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak sağlık hizmeti sunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamındaki hastanede, branş polikliniklerinin ardından cerrahi operasyonlar için de hizmet verilmeye başlandı.

Bu kapsamda vatandaşlara yaklaşık 2 haftadır hizmet verilen hastanede 50'e yakın cerrahi ameliyat yapıldı.

Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin Sağlık Bakanlığına devredilmesi üzerine çok yoğun bir çalışmayla vatandaşlara hizmet vermeye hazır hale getirildiğini söyledi.

Orhan, ilk etapta 17 branşta poliklinik hizmetinin verildiği hastanede, ekiplerin gayretli çalışmasıyla ameliyathane ve laboratuvarların da faaliyete geçirildiğini belirterek, "Bugün benim açımdan mesleğimi icra etme noktasında da gayet güzel bir gün. Arkadaşlarımızla yaptığımız hazırlıklar sonrasında kateter laboratuvarındayız. Bir hastamız için koroner anjiyografi işlemini gerçekleştireceğiz." dedi.

- "Ameliyat ve laboratuvar işlemleri de başladı"

Koroner anjiyografi yapılan 45 yaşındaki erkek hastanın daha önce baypas geçirdiğini anlatan Orhan, şöyle devam etti:

"Hastamızın bu işlemle koroner arter ve baypas damarlarını tekrar görüntüleyeceğiz. Göğüs ağrısı şikayetiyle bize başvurdu. Buna yönelik planlamalarımızı yapmak açısından, şu anda görüntüleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Sadece kateter laboratuvarı değil, ameliyathanelerimizi de devreye aldık. Geçen hafta içerisinde yaklaşık 50 civarında nitelikli ameliyatı bu ünitelerde gerçekleştirdik. Bundan sonra da benzer fonksiyonellikteki hizmetleri, çeşitliliklerini artırarak en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz."

- "Hastanemiz SGK kapsamında fark ücreti almadan hizmet veriyor"

Orhan, hastaneden SGK kapsamında, herhangi bir ek ücret ödemeden tüm vatandaşların faydalanabileceğine işaret ederek, "Hastalarımız, 'Alo 182' ya da 'Merkezi Hasta Randevu Sistemi' üzerinden kolaylıkla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dragos ek binası hizmetleri için randevularını alabilirler." ifadelerini kullandı.

Koroner anjiyografi işleminin yanı sıra, birlikleri bünyesinde görev alan ve nitelikli cerrahi ameliyatları gerçekleştirmelerine olanak sağlayan deneyimli, profesyonel ekiplerle çalıştıklarını vurgulayan Orhan, "Bu hastamızın da grafilerini detaylıca değerlendirdikten sonra tedavi protokolünü belirleyeceğiz. Arkadaşlarımız, gün içerisinde benzer şekilde vakalarını almaya devam ediyorlar." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4839 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim