• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel İstanbul Hastanesi'ne personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel İstanbul Hastanesi'ne personel alımı yapılacak
Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, sağlık müdürlüğüne devredilmesinin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmet vermeye başladı.

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan 260 civarında vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, bin 500 vatandaşın da yaralandığını kaydetti.

Türkiye'nin tüm illerinde darbe girişimine karşı vatandaşların meydanlarda demokrasi nöbeti başlattığını ifade eden Semur, darbe girişimine karşı ilk günden bu yana alanları terk etmeyerek iradeye sahip çıkan bir memleketin insanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmünde kararname kapsamında ülke genelinde bir çok dernek, okul ,vakıf ve hastanenin hazineye devredildiğini belirten Semur, şöyle devam etti:

"Hazineye devrilen hastanelerden biri de Van'da bulunuyordu. Bizler de gerekli işlemlerin ardından hemen çalışmalara başlayarak, hastanemizde sayımları yaptıktan sonra burayı hizmete açtık. Hastane içerisindeki tüm cihazları ekiplerimizle beraber kontrol ettik ve kaliteli bir hizmet için detaylı bir çalışma yürüttük. Hastanemizdeki hasta kabul sayısı her geçen gün artıyor. Hastanemizde 13 polikliniğimiz ve laboratuvarımız da açık. Bir pansuman birimi oluşturduk ve radyoloji biriminin de açık olmasıyla dört dörtlük bir hizmet vereceğiz. Şu an için 70 personelle hizmet veriyoruz. Personel eksiğimizi bakanlığımıza ilettik. Bu konuyla ilgili kısa süre içerisinde hizmet alım personelleri ve sağlık personeli takviye edeceğiz. Buradaki hekim açığımızı da en kısa sürede kapatacağız. Hastanenin açılmasıyla, bu civarda bulunan esnafın da bize pozitif geri dönüşleri oldu. Burada acil servisi, yoğun bakımı ve yataklı servislerin açılmasını eş zamanlı olarak yapmayı planlıyoruz. Bu hastane faaliyetlerini durdurduktan sonra işsiz kalan bazı vatandaşların tekrar işe alınmaları konusunda bize müracaatları oldu. Bu kişilerin başvurularını, FETÖ ile bir bağlantısı olup olmadığını araştırdıktan sonra değerlendireceğiz. FETÖ ile bağlantısı olmayanlara öncelik tanıyacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14046 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim