• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi
Sağlık Bakanlığının, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ülke genelinde hasta yoğunluğuna bağlı olası sorunların yaşanmaması için genelge yayımlayarak gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığının, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ülke genelinde hasta yoğunluğuna bağlı olası sorunların yaşanmaması için, genelge yayımlayarak gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram tatili süresince acil servislere başvuran tüm vatandaşlara gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin zamanında yapılabilmesi, kaliteli ve özenli tedavi hizmetlerinin sunulabilmesi için bazı tedbirler alındı.

Buna göre, acil sağlık hizmetleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilecek.

Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemindeki verilerin sürekli güncellenmesi sağlanacak. Ambulans hizmetlerinde aksaklığa sebebiyet verilmeyecek şekilde gerekli organizasyon yapılacak.

Acil servislerde, laboratuvar ve görüntüleme birimleri ile hasta yatırılan tüm kliniklerde yeterli insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve benzeri ihtiyaçlar bulundurulacak.

Gerek görüldüğünde insan kaynağı ve diğer ihtiyaçların takviyesi yapılacak. Nöbet hizmetleri, 24 saat kesintisiz hizmet sürekliliği esasına göre ve hizmet sunumunda hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa meydan vermeden ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanacak. Acil yardım, laboratuvar, görüntüleme ve klinik hizmetlerinin verilmesinde görev ve sorumlulukları bulunan tüm kurum, kuruluş ve ilgili birim ve sorumlularına gerekli bildirimler önceden tebliğ edilecek.

Radyoterapi hizmetlerinin bayram tatilinde mağduriyete yol açmaksızın devamının sağlanması için gerekli önlemler alınacak. Diyaliz hizmeti verilen birimlerde hizmetler aksatılmayacak, hastaların tedavi planına uygun olarak sürdürülecek. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hastaların tedavilerinin aksatılmaması için gerekli tedbirler alınacak.

Öte yandan, açıklamada, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yol güzergahlarında, kurban kesim merkezlerinde ve sınır illerde bulunan kamp bölgeleri ile son dönemde Şanlıurfa sınır bölgesinde artan sığınmacı sayısı nedeniyle, hizmet sunumunda aksaklıklara meydan vermemek için ek sağlık tedbirleri alındığı bildirildi.

"Bayram tatlinde sağlık hizmetlerinin aksatılmaksızın sunulması" konulu genelge için tıklayınız

 


 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda bayramlarını geçirebilmeleri için hastanelerimizde her türlü tedbiri aldık. Sağlık çalışanlarımız bu bayramda da vatandaşlarımıza gerekli sağlık hizmetini yine en iyi şekilde sunacaktır"

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşların sağlıklı bir ortamda bayramlarını geçirebilmeleri için hastanelerde her türlü tedbiri aldıklarını, sağlık çalışanlarının bu bayramda da vatandaşlara gerekli sağlık hizmetini en iyi şekilde sunacağını bildirdi.

Müezzinoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Millet olarak büyük değer verilen bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Müezzinoğlu, Kurban Bayramı'nın beraberinde getirdiği mana itibariyle eşsiz bir gün olduğu kadar aynı zamanda asırlardan beri süren önemli bir kültür dinamiği niteliği taşıdığını ifade etti.

Milletin kendi içinde kaynaşmasının yanı sıra dünyanın her tarafına gönül köprüleri kurarak böylesi günlere daha da anlam kazandırdığını aktaran Müezzinoğlu, "İslam dünyası için eşsiz olan bu güzel günde hemen yanı başımızdaki sınır komşularımızın yaşadığı acılarını bu bayramda da yüreğimizde hissediyoruz. Suriye, Irak, Myanmar, Gazze, Doğu Türkistan başta olmak üzere kan ağlayan İslam coğrafyasını elbette unutmayacağız. Bu gün vesilesiyle devlet ve millet olarak kültür ve inanç değerlerimizin doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, "Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda bayramlarını geçirebilmeleri için hastanelerimizde her türlü tedbiri aldık. Sağlık çalışanlarımız bu bayramda da vatandaşlarımıza gerekli sağlık hizmetini yine en iyi şekilde sunacaktır. Bayram gibi herkesin sevdikleriyle birlikte olduğu bir günde bile mesai yaparak fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımızın bu özverilerinden dolayı hepsini canı gönülden kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bayrama gölge düşürecek trafik ve kesim kazaları konusunda özellikle vatandaşlardan duyarlılık beklediğini belirten Müezzinoğlu, kurbanların hijyenik ortamlarda, mümkünse kasaplar tarafından kesilmesine özen gösterilmesini de istedi. Etlerin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunan Müezzinoğlu, etlerin yanına sebzeler de ilave edilerek besin çeşitliliğin sağlanmasının vatandaşların sağlığı açısından daha iyi bir beslenme yöntemi olacağını belirtti.

Bakanlık olarak bu konularda farkındalığı artırmak için 2014'ü "Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı" ilan ederek, bunu bir yaşam biçimine ve kültüre dönüştürmeyi amaçladıklarını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

 

"Bu bayramda hem beslenme hem de hareket konusunda bir adım fazla atarak bu kültürün yerleşmesine katkı yapalım. Sağlıklı yaşam bilincinin geliştiği, sağlıklı nesillerin yetiştiği bir gelecek temennisiyle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bu coşkulu ve güzel günleri yaşamamız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kurban Bayramının İslam alemi başta olmak üzere bütün insanlık için sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum."

Bu haber toplam 3533 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim