• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan Gazze'ye 3 milyon şekel

Sağlık Bakanlığı'ndan Gazze'ye 3 milyon şekel
Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki sağlık müdürlüklerine 3 milyon şekel (875 bin dolar) yardım gönderilmesine karar verdi.

Filistin hükümeti, İsrail saldırıları nedeniyle başta Sağlık Bakanlığı, hastaneler, sağlık merkezleri olmak üzere bütün bakanlıklar ve hizmet kurumlarında alarm durumuna geçilmesi kararı aldı.

Ramallah'ta düzenlenen acil toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin İsrail saldırıları nedeniyle devamlı toplantı halinde olduğu ve bu saldırılara karşı ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda gösterilecek mücadele yolları hakkında görüşmeler yapıldığı belirtildi.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze halkına gerekli tıbbi ve insani yardımların en hızlı ve kapsamlı bir şekilde ulaştırılması için başta Sağlık Bakanlığı, hastaneler, sağlık merkezleri olmak üzere bütün bakanlıklar ve hizmet kurumlarında alarm durumuna geçilmesi kararı alındığı ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası toplumdan sessizliğine son vererek İsrail'in bölgede şiddetin artmasına, barış ve istikrar fırsatlarının yok olmasına neden olabilecek tehlikeli saldırılarını durdurması ve işlediği suçlara son vermesi için derhal müdahale etmesi istendi.

Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın yanı sıra diğer İslami va Arap teşkilatlara BM Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nezdinde İsrail'e saldırılarını durdurması ve Filistin halkına karşı işlediği suçlar nedeniyle yargılanması için acil müdahale çağrısında bulunuldu.

Filistin hükümeti, BM ile Cenevre sözleşmesini imzalayan taraflardan Filistin devleti ve silahsız halkın korunması, İsrail'in ve yerleşimci çetelerin işlediği suçlar nedeniyle uluslararası adalet karşısına çıkarılması konusunda sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi. İsrail'in sadece kınamakla yetinilmemesi ve İsrail'e yasalar üstü devlet muamelesi yapılmaması talep edildi.

- Sağlık Bakanlığı'ndan Gazze'ye 3 milyon şekel

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze'deki sağlık müdürlüklerine 3 milyon şekel (875 bin dolar) yardım gönderilmesine karar verdi.

Sağlık Bakanı Vekili Adnan el-Mısri tarafından yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın yaşanan acil durum nedeniyle Gazze'ye derhal 3 milyon şekel nakit para ve tıbbi malzeme gönderilmesine karar verdiği belirtildi.

Mısri ayrıca, Gazze'deki sağlık müdürlükleri ile gerekli koordinasyonun sağlanması için bir merkez oluşturulacağını kaydetti.

Pazartesi gününden bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılarda 40 kişi hayatını kaybetti, 350 kişi yaralandı.

İsrail, pazartesi günü Gazze'de "Protective Edge" (Koruyucu Hat) isimli operasyonun başlatıldığını duyurmuştu.

Bu haber toplam 2819 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim