• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan ilginç uygulama!

Sağlık Bakanlığı'ndan ilginç uygulama!
Sağlık Bakanlığı Türkiye’deki kamu hastanelerinde hasta ve yakınlarının daha kolay iletişime geçmesini sağlayacak, sağlık tesislerinde sunulan hizmet ve hizmet sunum kalitesinin iyileştirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik ...

Sağlık Bakanlığı Türkiye’deki kamu hastanelerinde hasta ve yakınlarının daha kolay iletişime geçmesini sağlayacak, sağlık tesislerinde sunulan hizmet ve hizmet sunum kalitesinin iyileştirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik gerginliğin azaltılarak sağlıklı ilişkiler kurulabilmesi amacıyla yeni bir uygulama başlattı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Uz. Dr. İ. Ahmet Çakır, bakanlığın resmi internet sitesinden bir duyuru yaptı.

Çakır, kamu hastanelerinde yönlendirme levhaları ve hizmet alımı yöntemi ile çalışan personellerin kılık kıyafetleri ile ilgili yaptığı duyuruda, “Sağlık tesislerinde sunulan hizmet ve hizmet sunum kalitesinin iyileştirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik gerginliğin azaltılarak sağlıklı ilişkiler kurulabilmesi, aynı zamanda aidiyet duygusunun geliştirilebilmesi amacıyla acil servis, hastane girişi, poliklinik ve klinik girişleri, kayıt- kabul, karşılama yönlendirme vb. birimlere (birimlere uygunluğu da göz önüne alınmak kaydı ile) sempatik bakış açısı kazandıracak ifadeler içerikli bilgilendirici levhaların açıkça okunacak ve görülecek şekilde asılması; halkımızın hizmete daha kolay ulaşabilmesinin sağlanması için karşılama yönlendirme, bilgi işlem, kayıt-kabul, temizlik, yemekhane, kat sekreteri gibi personellerin gömlek ve formalarının ön ve/veya arka yüzlerine, hasta ve yakınlarının daha kolay iletişime geçmesini sağlayacak, personellerde aidiyet ve sorumluluk duygusu oluşturacak bilgilendirici ifadelerin kullanılması hususunda gerekli düzenlemelerin yapılarak uygulamaya konulmasını rica ederim” ifadeleri kullandı.

UYGULAMA TÜM TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞIYOR
Bu kapsamda acil servis, hastane girişi, poliklinik ve klinik girişleri, kayıt- kabul, karşılama yönlendirme vb. birimlere sempatik bakış açısı kazandıracak

“Hoş geldiniz misafirimizsiniz. (hastane girişi, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul vs.)

Geçmiş olsun şifa dileklerimizle. (Özellikle hastane çıkışları, hastane girişi, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul vs.)

Bizim için değerlisiniz. (hastane girişi, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul vs.)

Hayat kurtarmak için buradayız. (acil)

Hizmete ulaşmanızı kolaylaştıralım. Sizin için buradayız. (giriş, karşılama-yönlendirme, hasta kayıt-kabul vs.)

Sizin için varız. Sağlığınız için doğru yerdesiniz (sağlığınıza kavuşmak için doğru yerdesiniz.)

Yalnız değilsiniz. (giriş, karşılama-yönlendirme, hasta kayıt-kabul, hasta hakaları, sosyal hizmet birimi vs.)

Emin ellerdesiniz.( poliklinikler, koridorlar vs.)

Güveniniz bize güç verir. (giriş, karşılama-yönlendirme, hasta kayıt-kabul, hasta hakaları, sosyal hizmet birimi vs.)

Sağlık çalışanları sizin dostunuzdur. (giriş, koridorlar vs.)

Size nasıl yardımcı olabiliriz. (giriş, koridorlar vs.)

Size yardımcı olabilir miyiz? Sağlığınız için beraberiz. (giriş, koridorlar vs.)

Sağlığınız için birlikteyiz. (giriş, koridorlar vs.) ifadelerinin kullanılması istendi.

Duyuruda ayrıca bilgi işlem, kayıt-kabul, temizlik, yemekhane, kat sekreteri gibi personellerin gömlek ve formalarının ön veya arka yüzlerine, hasta ve yakınlarının daha kolay iletişime geçmesini sağlayacak “Bana sorabilirsiniz, Sizin için buradayız, Size nasıl yardımcı olabilirim, Sizi dinliyoruz, Sizin için varız, Yalnız değilsiniz” gibi yazıların yazılması istendi.

HASTANE PERSONELİ RAHATSIZ OLDU
Öte yandan uygulama kapsamında Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde çalışan şirket elemanlarının hepsinin giymiş olduğu formalarının sırtına "Bana sorabilirsiniz" şeklinde yazı yazıldı.

Ancak bu durumun hastanede çalışan ve hizmet satınalma yöntemi ile çalışan şirket elamanlarını memnun etmediği öğrenildi. Şirket elemanı olarak hastanede çalışan bir personel, kendileri ile sırtlarında yazan “Bana sorabilirmisiniz?” yazısı nedeniyle adeta dalga geçildiğini ve onur kırıcı olduğunu iddia ederek “Bazı kişiler bize yaklaşarak ‘Bir şey sorabilirmiyim’ diyor. Yardımcı olmak istediğimizde ise ‘Bu akşam müsait misin’ gibi laflar işitiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5758 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim