• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama

Sağlık Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama
Sağlık Bakanlığı, "Suriye sınırından yaralı nakleden ambulansların, teröristleri bölgeye nakletmekte kullanıldığı" iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Suriye sınırından yaralı nakli sağlayan ambulansların, bir terör örgütüne mensup kişileri bölgeye nakletmekte kullanıldığı" iddialarının gerçek dışı olduğunu, bu tür iddiaların 112 personelini hedef haline getirdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde medyada bu tür iddialara yer verildiği belirtilerek, söz konusu iddiaların "gerçeği yansıtmadığı" vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Acil sağlık yardımı gerekçesiyle geçici sığınma talebinde bulunan Suriye vatandaşlarının nakilleri, Geçici Koruma Yönetmeliği ve AFAD Genelgesi çerçevesinde büyük bir titizlikle gerçekleştirilmektedir.

Öncelikle acil sağlık yardımı gerekçesiyle geçici sığınma talebinde bulunanlar görevli kolluk kuvvetlerimize müracaat etmektedir. Kolluk kuvvetlerinin il ambulans servisi başhekimliği komuta kontrol merkezimizle irtibata geçmesi üzerine bölgeye ambulans ekibi görevlendirilmektedir. Acil yardıma ihtiyacı olan hastanın nakli, ara bölgede buluşulması koşuluyla, sedye ile sınırdan sağlanmaktadır. Hasta ile ilgili kolluk kuvvetleri tarafından belirlenen alanda üst araması ve güvenlik kontrolleri yapılmakta ve hazırlanan kayıt formu ambulansta görevli personele teslim edilmektedir. Ambulans ekibi tarafından hastanın ilk değerlendirmesi yapılarak, acil olduğu değerlendirilen hastaların yönlendirilmesi komuta kontrol merkezi tarafından sağlanmaktadır.

Hastaneye nakli sağlanan hastaların eş zamanlı olarak İl Göç İdaresi kaydı yapılarak, vaka formu üzerine kayıt numarası işlenmektedir. Hasta transferi kolluk kuvvetlerinin belirlediği alanda gerçekleştirilmekte olup, ambulanslarımız hiçbir şekilde ülkemiz sınırları dışına çıkmamaktadır. Hastanede tedavileri tamamlanan hastaların taburcu evraklarında acil vaka girişi olduğu belirtilerek, hastanelerimizden taburcu edilir. Geçici kimlik kaydı yapılmak üzere ilgili kuruluşlara yönlendirilir. Taburcu edilen hastalar için istisnai durumlar haricinde herhangi bir ambulans tahsisi yapılmamaktadır."

Bugüne kadar ambulanslarla 15 bin 695’i Hatay, 6 bin 525’i Kilis, 3 bin 606’sı Şanlıurfa (1507 yaralı Kobani), Bin 725’i Gaziantep ve 79’u Osmaniye’ye olmak üzere toplam 27 bin 631 yaralının getirildiği ifade edilen açıklamada, "Suriye’den acil hasta nakilleriyle ilgili süreç incelendiğinde, bu işlemlerin düzenli bir kontrol mekanizması içinde büyük bir hassasiyetle gerçekleştirildiği, hepsinin kayıt altında tutulduğu ve taburcu olan hastalar için herhangi bir ambulans tahsisi yapılmadığı görülmektedir" denildi.

Bakanlık açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Buna rağmen hiçbir somut delile dayandırılmadan acil sağlık hizmetlerine yönelik böyle bir ithamda bulunulmasını kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz. Gerçeklerle bağdaşmayan bu iddialar, büyük bir başarıyla yürütülen sağlık hizmetlerini ve büyük fedakarlıklarla görev yapan acil sağlık çalışanlarımızı itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlerdir.

Ayrıca, acil sağlık hizmetlerimize yönelik bu tür iddialar, ambulanslarımızı ve bölgedeki gelişmeler nedeniyle zor şartlar altında görev yapmakta olan 112 personelimizi adeta hedef göstermektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim