• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan uluslararası organizasyon

Sağlık Bakanlığı'ndan uluslararası organizasyon
Sağlık Bakanlığı, Uluslararası Ortopedi ve Travmatolojideki Tartışmalı Güncel Konular Sempozyumu düzenleyecek.

Bakanlık Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile New York ''Hospital for Special Surgery''nin birlikte düzenleyeceği ''Uluslararası Ortopedi ve Travmatolojideki Tartışmalı Güncel Konular Sempozyumu'' 23-26 Eylül tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, organizasyonun Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji branşındaki hekimleri ile birlikte Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Romatoloji, Genel Dahiliye ve Beyin Cerrahisi branşlarındaki hekimler açısından da önem taşıdığını vurgulandı.

Organizasyonun, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı tarafından davet edilen Afganistan, Etiyopya, Bosna-Hersek, Gürcistan, Suriye, Irak, Filistin, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova ve Almanya'dan ilgili hekimlerin de katılımı ile uluslararası boyut kazandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sempozyumda, dünyada yeni uygulanan 'Kondrosit Hücre Kültürleri, Kalça Artroskopisi, Yeni Omuz Artroskopisi Uygulamaları ve Dizde İleri Artroskopi Uygulamaları' gibi ileri cerrahi ve laboratuvar teknikleri tartışılacak, bu konularla ilgili ameliyathaneden toplantı salonuna canlı yayınla cerrahi teknik uygulamaları aktarılacak.

Amerika'da son on yılın en iyi ortopedi hastanesi seçilen 'Hospital for Special Surgery'in dünyaca ünlü doktorlarından David L. Helfet (Travma Cerrahisi), Frank P. Camissa (Omurga Cerrahisi), Thomas L. Wickiewitz (Spor Cerrahisi), Robert Bully (Eklem Cerrahisi), Brian T. Kelly (Kalça Artroskopisi), C. Ronald MacKenzie (Romatoloji) ile bu hastanede başarıyla görev yapan Türk hekimlerden Doruk Erkan (Romatoloji) ve Semih Güngör (Anesteziyoloji ve Ağrı Tedavisi) konuşmacı ve eğitmen olarak katılacak.

Toplantının Kıkırdak Özel Bölümü'nde ise Almanya Giessen Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erhan Başad Kıkırdak Cerrahi Uygulamaları yapacak.''

Kongrenin Onursal Başkanlığı'nı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Başkanlığını Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Genel Sekreterliğini ise Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan üstlenecek.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim