• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin doğru olduğunu, ihtiyaç olduğunu söyledim. Asla bir daha geri getirmeyeceğiz gibi bir cümleyi ifade etmedim"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İnternet suçları, İGDAŞ'ın özelleştirilmesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulması, Kızılay ve Yeşilay ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

Teklifin tümü görüşülmeye başlanmadan önce, muhalefet milletvekilleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulmasına yönelik düzenlemenin yeniden gündeme getirilmesini eleştirdiler.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, "Bu torba teklifin genişletilmemesine yönelik görüşme yapmamış mıydık? Şimdi bakıyoruz yeni maddeler geldi. Bu yanlış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Alt komisyon kurulması talebimizi tekrarlıyoruz" dedi.

Teklif sahiplerinden AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, teklifle ilgili bilgi vererek, "Kavga, dövüş niyetinde değiliz. Arzumuz bir başka sağlık üniversitesini Türkiye'ye kazandırabilmektir. YÖK'ün prensipleri dışında başka bir prensip işlemeyecektir" dedi.

Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne tahsis edilmesi öngörülen Mektebi Tıbbiyeyi Şahane'nin, Marmara Üniversitesi'nin yaptırdığı bir bina olmadığını kaydetti.

Erdöl, bağımlılıkla mücadelenin sadece kanun düzenlemeleriyle çözülemeyeceğini, sivil toplum örgütlerinin de devreye girmesi gerektiğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, üniversitenin kuruluşunun Genel Kurul'da geri çekildiğini anımsatarak, "Sayın bakanın geri çektiği maddeyi getiremezsiniz, ayıp" ifadesini kullandı.

 

-"Doğru olduğunu söyledim"

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin TBMM Genel Kurul'una geldiğini ve bu maddeler muhalefetin ve özellikle CHP'li Atıcı'nın itirazları olduğunu belirterek, "Ben, bunun doğru olduğunu, ihtiyaç olduğunu, sağlık hizmetlerine, bilimsel dinamiklere, sağlık geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inandığımı, bunu başarmamız gerektiğini söyledim. Bu ve bazı maddeleri o zaman geri çektik. Asla bir daha geri getirmeyeceğiz gibi bir cümleyi ifade etmedim" diye konuştu.

Muhalefet milletvekileri, Sağlık Bilimleri Üniversite'nin kuruluşunun, YÖK Kanunu ile çeliştiği itirazında bulundular.

Görüşmelerde, usule ilişkin sık sık tartışmalar yaşandı ve Anayasa'ya aykırılık başvuruları ele alındı.

Verilen Alt Komisyon kurulmasına yönelik önergenin de kabul edilmemesinin ardından, tasarının tümü üzerindeki görüşmelere geçildi. Oylamanın ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, görüşmelere yarın devam etmek üzere toplantıyı kapattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3454 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim