• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık çalışanlarına özel kıyafetler geliyor

Sağlık çalışanlarına özel kıyafetler geliyor
Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk tarafından imzalan iki kurum arasında eğitim, araştırma ve proje geliştirme ile öğrencilere staj imkanlarının sağlanması konularında protokol imzalandı. Federasyonun üniversiteye sağlayacağı katkıların yanı sıra Ege Üniversitesi de tekstil ile sağlığı birleştirip özellikli ürünler geliştirecek.

Gelişmekte olan bir sektör olan tekstil alanında Ege Üniversitesi'nin güçlü bir konumda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Güçlü yanlarımızı daha da güçlendirmek için işbirliği faaliyetlerine önem veriyoruz. Tekstil de bu alanlardan birini oluşturmakta. Tekstil sektöründe diğer federasyon kuruluşları ile birlikte programlarımızı belirleyip, bu programları geliştirmek için çaba sarf etmekteyiz. Tekstil alanında uluslararası boyutta bir lider olmak amacındayız" diye konuştu.

"TEKSTİL İLE SAĞLIK BİRLEŞEREK YENİ SEKTÖR DOĞACAK"
Tekstil ile sağlık alanını birleştirerek yeni bir sektör oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, "Bu sayede Tekstil alanında yaşanacak gelişmeler sağlık sektörü çalışanlarının da hayatını kolaylaştırabilir. Yapılan işbirliği sayesinde geliştirilecek projelerle sağlık çalışanlarına özel kolay kirlenmeyen, çabuk temizlenebilen, ütü gerektirmeyen, enfeksiyon tutmayan kıyafetlerin üretimi mümkün hale gelecektir" şeklinde konuştu.

"TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNE FAYDA SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ"
Ege Üniversitesi ile büyük bir işbirliği protokolüne imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk , "Ege Üniversitesine tekstil alanında gerçekleştireceği çalışmalarda katkı sağlamaya hazırız. Böylelikle ülkemizin en önemli alanlarından biri olan tekstil sektörünün gelişmesine fayda sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

TEKSTİLDE STAJIN ÖNEMİ
Tekstil eğitiminde stajın önemli yeri olduğunu vurgulayan Öztürk, "Sektöre girmeden önce öğrencilerin belli bir stajdan geçmesi gerekiyor. Öğrenciler laboratuarda ve sınıflarda öğrendikleri bilgileri sahaya inerek pratiğe geçirmelidirler. Bu sayede becerileri daha da artacaktır. Bu protokol sayesinde tekstil eğitimi alan öğrencilere staj imkanları da sunularak becerilerini artırmaları sağlanacaktır" diye konuştu.

EÜ Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı ise, tekstil sektörüne katkılarından dolayı Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'na ve Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim