• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık çalışanlarına şiddet

Sağlık çalışanlarına şiddet
Memur-Sen Samsun Şubesi sağlık çalışanlarına karşı şiddette artış olduğunu bildirdi.

Memur-Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keskin, genel bir sorun olan şiddetin son zamanlarda sağlık alanında yoğunlaştığını, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunu öncelikli sorun haline getirdiğini söyledi.
Hemşireler Günü nedeniyle açıklama yapan Memur-Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keskin, bütün hemşirelerin gününü kutladı. Hemşirelerin sorunlarını ve çözüm yollarını dile getiren Keskin, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık alanında gerek yapısal gerekse hizmet sunumunda önemli değişimleri beraberinde getirdiğini söyledi. Bu değişim sürecinin her kesimce kabul edildiği ve vatandaşların memnuniyetini artıran başarılı sonuçlar doğurduğunu belirten Başkan Keskin, "Bu başarının mimarı ve asıl sahipleri olan sağlık çalışanları açısından değişim sürecinin somut yansımaları, artan iş yükü, düzensiz ve iş sağlığını tehdit edici çalışma koşulları, ücret ve sosyal haklarda yetersizlik olarak ortaya çıkmaktadır." dedi.

Toplumun genel bir sorunu olan şiddet olgusunun son zamanlarda sağlık alanında yoğunlaştığına dikkat çeken Keskin, bu nedenle sağlık çalışanlarının güvenliği konusunu öncelikli sorun haline gelmeye başladığını kaydetti. "Şiddet olaylarının sıklığı ve sağlık çalışanlarına verdiği gerek fiziki, gerek psikolojik hasarlar göz önünde tutulduğunda, sağlık çalışanlarının güvenliğine yönelik kurumsal tedbirlerin yetersizliği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır." diyen Keskin şunları söyledi: "Sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte hasta güvenliğine yönelik açılımlar geliştiren bakanlığın, çalışan güvenliğini de sağlayacak caydırıcı tedbirler alması önemli bir zarurettir. Sendikamız sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarına ilişkin bilimsel tespitler ışığında Sağlık Bakanlığı'na çözüme yönelik sosyal diyalog projeleri hazırlayacaktır."

Başkan Keskin, ekonomik ve sosyal haklarda belli ölçüde adaletin sağlanması için hemşirelerin en çok mağduriyet yaşadığı kreş sorununun çözülmesi, döner sermaye ödemelerinin izin dönemlerini kapsaması, farklı istihdam politikalarına son verilmesi, vekil ebe ve hemşire uygulamasına son verilmesi, yaklaşık 5 bin vekil ebe ve hemşirenin kadroya alınması, hemşirelik eğitiminde branşlaşmaya gidilmesi ve meslek tanımlarının net olarak ortaya konulması gerektiğini dile getirdi.

haberaktuel.com

Bu haber toplam 2659 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim