• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Çalışanlarına Spor Merkezi Açıldı

Sağlık Çalışanlarına Spor Merkezi Açıldı
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü binasında, sağlık çalışanları için spor merkezi açıldı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü binasında, sağlık çalışanları için spor merkezi açıldı. Açılışa katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çalışan dostu hastane, çalışan dostu yönetici kavramını her yerde söylediklerini Elazığ'ın da örnek olduğunu dile getirdi.
 
Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılı için belirlediği ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı’ projesi kapsamında Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından müdürlük binası içerisinde sağlık çalışanları için spor merkezi yapıldı. Spor merkezinin açılışına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, İl Sağlık Müdürü Selahattin Karakoç ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Spor merkezinin açılmasının ardından bilgi veren İl Sağlık Müdürü Karakoç, "Bugün spor merkezimizin açılışını yaptık. 2014 yılında bakanlığımızın belirlemiş olduğu sağlıklı beslenme ve hareket yılı diye bir programımız vardı. Biz bunu kapsamlı olarak insanlara obeziteyle mücadeleyi anlatmaya çalışıyoruz. Bu mücadeleyi anlatırken sağlık çalışanlarının örnek olmasını istedik. Öncelikle biz personel olarak zayıflamaya başlayacağız, böylece halkımıza da örnek olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, “Elazığ şubemizin il divan toplantısı nedeniyle buradaydık. Elazığ’da 3 bin sağlık çalışanımızı üye yaptık. Sağlık Sen’in 15 Mayıs sürecindeki yol haritasını belirledik. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını birebir dinlemek kaydıyla, sorunlarına ne tür çözüm aradığımızı ve hangilerini çözdüğümüz konusunda bilgilendirme toplantısı yaptık. Bugün gerçekten mutlu olduğum bir açılışa katıldım. Biz sendika olarak çalışan dostu hastane, çalışan dostu yönetici kavramını her yerde söylüyoruz. Çünkü sağlıkta dönüşümün başladığı günden bugüne, eğer bu dönüşüm gerçekleştiyse bunun gerçek mimarları sağlık çalışanlarıdır. Bu yorucu sağlık hizmetlerinden ötürü çalışanlarımızın morali, motivasyonu, kendine zaman ayırması gibi kavramsal olguların yapılması gerekiyordu. Bugün gerçekten Elazığ’da sağlık müdürlüğümüzün güzel bir spor merkezini bayan arkadaşlarımıza kazandırmış olması çok önemli” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2794 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim