• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık çalışanlarından şiddete afişli tepki

Sağlık çalışanlarından şiddete afişli tepki
Yıllardır hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan sağlık çalışanları, dayaktan kurtulmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

'Hastanede dayak' sabıkası kabarık olan İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi, sağlık personelini saldırganlardan korumak için çözümü sanatta buldu. Neredeyse her gün bir şiddet vakasıyla karşılaşan hastane, 'darp edilmiş sağlık çalışanı illüstrasyonu' hazırlatarak hastane duvarına astı.

İstanbul'da son üç yılda 100'ün üzerinde doktor ve sağlık personelinin şiddete maruz kaldığı Esenyurt'ta en son Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Gökçekesgin'in başı hasta yakınları tarafından yarıldı. Güvenlik önlemlerini artıran hastane, şiddeti önlemek için son çare olarak mağdur olan hekimlerin resimlerini kullanmaya karar verdi. İlk aşamada bu teklifi kabul eden doktorlar daha sonra bundan vazgeçti. Fotoğraflarının kullanılmasına karşı çıkan hekimler, gerçek görüntülerin kullanılmasının, şiddet uygulayanlara "Efendim iyi dövememişsiniz. Yarın buyurun, eksik kalan dayağınızı da atın." anlamı taşıdığını savundu. Bunun üzerine sağlık çalışanının imdadına yüzü yara bantlı ve kolu sargılı doktor illüstrasyonları yetişti. Hastane tarafından hazırlatılan "Esenyurt hastanene ve sağlık çalışanına sahip çık." içerikli illüstrasyonlar ilçe meydanları ve hastane duvarlarına asıldı. Afişte beyaz önlüklü hekim kolu sargılı ve yüzü bantlı şekilde görülüyor. Esenyurt Devlet Hastanesi'nde dayak sebebiyle son üç yılda 9 doktor istifa etti. 13 doktor da tayini çıkmasına rağmen hastaneye uğramadı.

'Şiddet gören doktorun resmi hastane koridoruna asılacak' söylentisi üzerine konuyu sanal ortamda tartışan doktorların yorumları ise birbirinden ilginç. Cafer Mutlu adıyla yorum yazan bir hekim, bunun anlamının, "Efendim iyi dövememişsiniz. Yarın buyurun eksik kalan dayağınızı da atın. Biz de fotoğrafını asalım." anlamını taşıdığına dikkat çekerken iç hastalıkları uzmanı olan ve 'Bedrettin Alyamaç' ismiyle yazan doktor "Dayak yiyen doktorun fotoğrafı asılacak ve dayak atan hasta veya hasta sahibi 'ben doktor dövüyorum' diye övünecek." değerlendirmesinde bulundu. Bir başka hekim R.K. ise "Doktoru döven kişi hastaneye her geldiğinde, resme bakıp bakıp, 'İşte ben bunu dövmüştüm." diyecek." yorumu yaptı. Bir sağlık memuru ise "Bence saldırıyı yapan kişi veya kişilerin fotoğrafları ülkedeki tüm hastanelere asılmalı ve teşhir edilmeli." diyerek, konuya başka bir boyut kazandırdı.

Çağlar Avcı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim