• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık da mobilleşti

Sağlık da mobilleşti
Sağlık sektöründe faaliyet gösteren şirket ve kuruluşlar mobil çözümlerle hizmette farklılık, verimlilik artışı sağlıyor.

Sağlık sektörüne özel olarak geliştirilen mobil çözümler, rekabet içindeki özel sağlık kuruluşlarının rakiplerinden bir adım öne geçmeleri ve verimlilik artışı sağlamaları, devlet ve kamudaki sağlık kuruluşlarının ise kaynaklarını doğru kullanmaları gibi avantajlar sunuyor. Türkiye'de mobil teknolojinin sağlık sektörünün hizmetine sunduğu ürün ve servislerin kalitesi dünya standartlarında. Örneğin Turkcell, doktor ve eczacılar için ağırlıklı olarak hastalarla iletişim ve ödeme konularında mobil çözümler sunarken büyük ölçekli kurumlar için ise, sahadaki ekiplerin kontrolü, yönetimi ve onlarla iletişimin kesintisiz sürmesi için ihtiyaca yönelik kuruma özel çözümler sunuyor.
Bunlardan biri, 'Telemetri' olarak da adlandırılan, uzaktan ölçümleme ve kontrol gerçekleştirilmesini sağlayan çözümler. Bu çözümler sağlık hizmetlerinin ulaştırılamadığı ya da doktorun hastanın yanında olamadığı durumlarda adeta can simidi görevi görüyor. Mobil Ultrason, ultrason alıcısının bilgisayara bağlanması ve ilgili yazılımın yüklenmesinin ardından o bilgisayarı standart bir ultrason cihazına dönüştürüyor. Elde edilen görüntüleri eşzamanlı olarak bir başka doktor da kendi bilgisayarından takip edebiliyor. SIM kartlı mobil EKG cihazı da hasta ile doktor arasındaki mesafeyi ortadan kaldıran çözümlerden biri. Bu sistemde doktorlar kendi telefonlarından ilgili grafikleri görebiliyor, hasta başı monitörlerindeki verileri eşzamanlı olarak takip edebiliyorlar.

'Acil Hasta Tedavi Takip' çözümü ise ambulansta yapılan müdahale ve tedavilerin hem radyo frekansı ile tanımlama (RFID) teknolojisini kullanarak hastanın bilekliğine yazılması hem de GPRS ile komuta kontrol merkezine gönderilmesini sağlayarak hayatı kolaylaştırıyor.

Sağlıklı bir yaşamın net adresi
Ana sponsorluğunu Turkcell'in yaptığı www .saglik365.com ve wap.saglik365.com, hem doktorların hem de son kullanıcıların yararlanabildiği bir sağlık platformu. Sağlık 365'e üye olan kullanıcılar güncel sağlık haberlerine ve makalelere ulaşabildikleri gibi kişisel sağlık kayıtlarını da site üzerinde tutabiliyorlar. Kullanıcılar, sitedeki Formda mıyım?, Çocuğum Büyüyor, Connect365, Alarm365 gibi zengin içerikli uygulamalar sayesinde sağlıklarını yönetebilirken, doktor kullanıcılar mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak medikal içeriklere erişebiliyor, meslektaşlarıyla bilgi paylaşımında bulunabiliyorlar.

Bebegimms
Hİzmette farklılaşmak isteyen sağlık kuruluşları için Turkcell'in sunduğu bir diğer ilginç ve yararlı servis ise 'bebegimms'. Kullanımı çok kolay ve anlaşılır olan servis, yeni doğan bebeklerin fotoğraflarının bebeğin aile ve yakınlarının cep telefonlarına MMS olarak gönderilmesini sağlıyor. MMS formatına dönüşüm ise otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

Randevu için telefon başında beklemeye son
Mobİl teknoloji, hastaneden randevu alma konusunda yaşanan tüm sıkıntıları ortadan kaldırıyor. Turkcell tarafından sunulan 'SMS'le Randevu Sistemi', sağlık kuruluşlarının kısa mesajla randevu verebilmesine olanak tanıyor. Bu sayede, randevu telefonlarına ulaşamama, telefonun meşgul olması gibi sorunlar hastaların hayatından tamamen çıkıyor. İhtiyaca göre kapasite ayarlama özelliği bulunan sistem, randevuyla çalışan küçük bir muayenehaneden, büyük bir hastaneye kadar aynı performansta çalışıyor. Hastaların istediği yerde ve istediği zaman randevu almasını sağlayan sistemin platformdan bağımsız olması, ek donanım maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. Sistem, sağlıklı ve doğru raporlama sağlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2709 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim