• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Emekçileri: ‘Bu yasayı çıkarmayın’

Sağlık Emekçileri: ‘Bu yasayı çıkarmayın’
Sağlık emekçileri Meclis’te görüşülmekte olan Torba Yasa’ya karşı, dün de eylemdeydi. Emekçiler hükümeti uyardı: “Bu yasayı çıkarmayın!”

Sağlık emekçileri, TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa’ya karşı dün ülke genelinde alanlara indi. Sağlık alanının sürekli değiştirilen düzenlemeler ve getirilen torba yasalarla alt üst edildiğini belirten sağlık emekçileri, AKP Hükümeti’ne, “Sağlık hizmeti veremiyoruz. Sağlımız tehlike, bu torba yasa çıkmasın ve bu yanlıştan bir an önce dönülsün” uyarısında bulundu.

Ankara’da Türk Tabipleri Birliği, Ankara Tabip Odası, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Hemşireler Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.

Sağlık emekçilerine CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işten çıkarıldıkları için direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi taşeron işçiler de destek verdi.

‘BENİM DİPLOMAM RUHSATIMDIR’

Çağrıcı meslek örgütleri adına ortak basın açıklamasını okuyan Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener, sağlık sisteminden kaynaklı yaşanan sorunları sıraladı.

Bugüne kadar tam gün adı altında yapılan düzenlemeler ile hocaların küstürüldüğünü ve üniversitelerin içlerinin boşaltıldığını söyleyen Şener, sözlerine şöyle devam etti:

“Hazırlanan Torba Yasa’yla hocalara sadece muayenehane açma yasağı getirildi. Ancak özel ya da kamu hastanesinde parayla hasta bakmasının yolu açıldı. İktidar kamu üniversitelerindeki hocaları özel hastanelere pazarlama işine soyundu. ‘Yurttaşları muayenehane çilesinden kurtaracağız’ diyenler, bir doktorun kendi muayenehanesinde çalışmasını ahlaki bulmayıp özel hastanede çalışmasını nasıl ahlaki bulduklarını açıklamalılar.”

Şener, Gezi Parkı olaylarının ardından Torba Yasa’yla yapılmak istenen düzenleme uyarınca hekimlerin “ruhsatsız sağlık hizmeti” sunmaları durumunda hapis cezası ile karşı karşıya kalacaklarını belirtirken, “Şimdi aramızda biri düşüp bayılsa, biz hekim olarak gidip bakamayacağız çünkü ruhsat gerekiyor. Benim diplomam ruhsatımdır” dedi.

‘YANLIŞTAN DÖNÜN!’

Torba Yasa’da hemşireler ve sağlık meslek liselerine ilişkin yapılması planlanan düzenlemelere de değinen Şener, hemşiresinden doktoruna, teknisyeninden diş hekimine, tüm sağlık çalışanlarının topyekûn saldırı altında olduğunu belirtti.

Bu saldırının, aslında hastalandığında nitelikli hizmet alamayacak halka karşı bir saldırı olduğunu vurgulayan Şener, TBMM’ye şöyle seslendi:

“Sağlık meslek örgütleri olarak endişelerimizi anlattık. Daha çok çocuk felci, kızamık salgını olmaması, çocukların ölmemesi için defalarca uyarıda bulunduk.

Bu Torba Yasa çıkmasın, bu yanlıştan dönülsün.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim