• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık fışkırıyor

Sağlık fışkırıyor
İzmir'deki Ilıca ve Şifne kaplıcaları, başta stres olmak üzere kadın hastalıkları, romatizma, böbrek ve mesane hastalıklarına çare oluyor

Türkiye kaplıcalar cenneti olarak biliniyor. Yurdun birçok bölgesindeki şifalı sular yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. İzmir'deki Ilıca ve Şifne kaplıcaları da her dönem vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Ilıca ve Şifne, 42 derece doğal sıcaklıktaki havuz içinde kaynayan şifalı sulara sahip. Son yıllarda bazı modern turistik tesislerin bünyesine taşınan kaplıca suyunun, uzman doktorlar tarafından denetlenerek kullanılan bir sağlık aracı olarak değerlendirilmesi bölgeye ilginin artmasını sağladı. Devamlı değişen havuz suyunun fazlası denize akıyor. Aslında tuzlu deniz suyu magmaya inip derinde iyice ısındıktan sonra yukarı çıkıyor ve beraberinde özel mineralleri taşıyor. Hastalıkları tedavi eden de sudaki bu mineraller oluyor. Yetkililer, termal havuza girenlerde ilk önce bacaklardan başlayan hafif bir karıncalanma olduğunu, sonrasında tüm yorgunluklardan kurtulup rahatlama sağlandığını söylüyor. Yorgunluklar arasında iş, beden, otomobil sürenlerdeki adale kasılmaları, stres tipi olanlar başı çekiyor. Uzmanlar, "Şifalı sular, sinir sisteminde de gevşeme sağlıyor. Doğru program ise 21 kür yapılınca gerçekleşiyor. daha zinde bir yaşam için kaplıca suları harika bir fırsat" diyor.

ATATÜRK'Ü AĞIR LAMIŞ
Geçmiş yıllarda kara yolundan çok deniz yoluyla ulaşımın tercih edildiği Ilıca, Atatürk'ü de konuk etmiş. Atatürk'ün Ilıca'da bulunduğu süre içinde kaldığı deniz kenarındaki tarihi Rasim Palas oteli mükemmel mimarisiyle dikkat çekiyor. Ilıca'nın ağırladığı bir başka ünlü ise Adnan Menderes. Türkiye'nin en güzel ve temiz plajlarından birine sahip olan Ilıca sahili sürekli esen poyraz nedeniyle de serin. Bölgenin şifalı suları Osmanlılar zamanında keşfedilmiş. Yörenin tarihi ile ilgili iki rivayet var. Bunlardan ilkine göre Mısır valisi Tosun Paşa çaresi olmayan bir hastalığa yakalanır. Paşayı tedavi etmeyi başaramayan doktorlar sonunda methini duydukları Ilıca'ya gitmesini tavsiye ederler. Tosun Paşa Ilıca'ya gelir ve amansız denilen hastalıktan kurtulur.

HASTALIKLARA GÜLE GÜLE
Ilıca ve Şifne kaplıcaları, eski ve yeni bütün romatizma, siyatik sıraca, oynak, kemik aralıklarının romatizmadan gayri şişliklerine, oynakların içindeki kese şişliklerine, kemik iltihaplarına, ve sinir hastalıklarına çare oluyor. Ayrıca her nevi böbrek, mesane ve kadın hastalıklarına yararlı olduğu doktorlarca kabul edilen kaplıca suları, çamur banyolarıyla da destekleniyor.


 

Bu haber toplam 6109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim