• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık Hizmeti Memnuniyeti

Sağlık Hizmeti Memnuniyeti
TBMM Başkanı Şahin: Halkın Yüzde 66'sı Sağlık Hizmetlerinden Memnun

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, kamu hizmetinde vatandaşın en çok memnun olduğu alanın sağlık olduğunu söyledi. Saygın bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre, vatandaşların yüzde 66'sının sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiren Şahin, bunun daha da ileriye götürülebileceğini belirtti.
 

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katılan Şahin, dün inceleme fırsatı bulduğu kamuoyu araştırma sonuçlarından bahsetti. 9-13 Şubat 2010 tarihleri arasında ve 5 bin denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasını anlatan Şahin, vatandaşa 'kamu hizmetlerinden ne kadar memnunsunuz?' sorusunun yöneltildiğini söyledi.

Vatandaşların, en çok kamu hizmeti olarak sağlık alanından memnun olduklarını ifade eden Şahin, yüzde 66'lık bir oranın sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu söylediğini aktardı. Bu oranın daha da iyileştirilebileceğini kaydeden Şahin, diğer kamu hizmetlerinin ise sağlık hizmetlerini takip ettiğini söyledi.

Çanakkale Savaşı'nda 9 bin şehit verildiğini ve büyük çoğunluğunun tıp öğrencisi olduğunu hatırlatan Şahin, ilk Meclis'te çıkarılan üçüncü kanunun Sağlık Bakanlığı kuruluş kanunu olduğunu belirtti. Sağlıkla ilgili yapılan çalışma ve yatırımların bugünkü dünyada ülkelerin gelişmişlik düzeylerini gösterdiğine dikkat çeken Şahin, Cumhuriyetin ilanından bugüne sağlık alanında gerek hekim gerekse hastane ve tıp fakültesi sayısı ile hizmetlerin kalitesi açısından büyük gelişme sağlandığını vurguladı.

Şahin, 87 yıllık süre içinde Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tıp alanında da önemli mesafe aldığını anlattı. Şahin, daha önceki konuşmacıların tıp fakültesi sayısını 68 olarak ifade etmeleri üzerine, kendisindeki rakamın ise 71 olduğunu belirterek, "Rakamda bir hata olabilir mi?" diye sordu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın, "Son bir haftada açılmıştır, 3 tane" şeklinde esprili cevabı üzerine Şahin, "Yok, hayır açılmadı. Açılsa ben bilirim. Meclisimizden geçer onlar." diye karşılık verdi. Bu diyalog, salonda gülüşmelere neden oldu.

Sağlık ve sağlık eğitimi alanında çalışma yapılırken, üniversiteler, YÖK, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyon ve işbirliği içinde olması gerektiğini dile getiren Şahin, "Ben şu anda bir icra makamında değilim, TBMM başkanıyım. Ama burada konuşulan ortaya konan fikirleri Meclis Başkanı olarak ilgili bakanlıklara bir yazı ile ileteceğim. Benim görevim, milli iradenin tecelli ettiği makamın, kurumun başkanı olarak siz, bu alanın en önemli isimlerinin dile getirdiği hususları hükümete bildirmektir. Yapılacak çalışmalarda bunların göz önünde bulundurulmasını talep etmektir. Bunu yaparım. Burada bulunmamın sebeplerinden biri de zaten budur. Meclisimiz kuruluşundan beri sağlık alanındaki sorunların çözümüne büyük duyarlılık göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir." şeklinde konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal ise çok hızla artan tıp fakültesi ve tıp öğrenci kontenjanı sayılarının bugün için bir problem olduğunu vurguladı. Tıp fakültelerinin açılmasının yanında alt yapılarının tamamlanmış olmasının da büyük önem taşıdığını ifade eden Ünal, özellikle öğretim üyesi açığının giderilmesini istedi.

Tam Gün Yasası'na karşı oldukları şeklinde bir cümle kurmak istemediğini, ancak mevcut halin yakından incelendiğinde bazı sorunların görüleceğini dile getiren Ünal, mevcut yasanın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gülriz Ersöz de Sağlıkta Dönüşüm Programı, Aile Hekimliği uygulaması ve Tam Gün Yasasını eleştirdi. Tam Gün Yasası ile sağlık çalışanlarının 7 gün 24 saat çalışmaya zorlandığını ileri süren Ersöz, bunun hasta güvenliğini tehlikeye soktuğunu savundu.

Törende Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Fatma Gül Baş ile Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Uzmanlık Öğrencisi Dr. Kamil Barçın da birer konuşma yaparak tıp eğitiminin zorluklarını anlattılar.
 

haberler.com

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim