• BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 27 °C

Sağlık hizmetlerinin önündeki engelleri kaldırdık

Sağlık hizmetlerinin önündeki engelleri kaldırdık
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında, Kocaeli’nde düzenlenen “Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Yürüyor” etkinliğine...

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında, Kocaeli’nde düzenlenen “Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Yürüyor” etkinliğine katıldı. Sağlık çalışanı ve vatandaşlarla birlikte uzun bir yürüyüş yapan Bakan Dr. Müezzinoğlu, daha sonra İzmit Belediyesi’nin bisiklet dağıtım törenine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘vatandaşların sağlık hizmeti alma noktasında hiçbir engel bırakmayacaksınız’ sözlerini hatırlatan Bakan Dr. Müezzinoğlu, bütün sağlık kuruluşlarında hizmet alabilmenin yollarını açtıklarını vurguladı.

Sağlık koşuları nedeniyle hastanelere ulaşamayanlara evde bakım hizmeti verdiklerini belirten Bakan Dr. Müezzinoğlu, “Sağlık hizmetlerinin sunumunda bundan 10-11 yıl önce rüyamızda görsek inanamayacaklarımızı milletimizin hizmetine sunduk. Rabbime şükrediyorum ama milletimize de teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin en iyisine layık millete mensubuz. Rabbim bu milletin yarınlarını bugünden daha güzel eylesin” diye konuştu.

2014 hareket yılı ilan edildi

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çeken Sağlık Bakan Dr. Müezzinoğlu, hasta olmadan önce sağlıklı birey, nesil, aile ve toplum konusunda insanlara önemli görevler düştüğünü ifade etti. Bakan Dr. Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “2014 ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ ilan ettik.  Bu kapsamda, her pazar bu alanlarda, gerek bürokratlarımız, gerek eğitim camiamız, gerek vatandaşlarımız, gerek sivil toplum örgütlerimiz, gerekse yerel yönetimlerimiz, valiliklerimiz, belediye başkanlarımızın öncülüğünde sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için hareket ediyoruz. Şu cümleyi çok iyi biliyoruz, ‘can boğazdan gelir’ ama ikinci ayağını da söylememiz lazım, 'can boğazdan da çıkar'. Dolayısıyla canın boğazdan çıkacağını da hesaplayarak, boğazımızdan geçen her nefese yani temiz havayı ve aldığımız nefesi kirletmemeye dikkat etmeliyiz."

Tütünle mücadeleye devam

Sigarayla mücadelede Türkiye’nin önemli mesafeler aldığını hatırlatan Bakan Dr. Müezzinoğlu, bu konuda özellikle yetişkinlerin çocuklara kötü örnek olacak davranışlardan kaçınmasını istedi. Su ile süt ürünlerinden üretilen içeceklerin sağlıklı ürünler olduğunu ifade eden Bakan Dr. Müezzinoğlu, “En sağlıklı içecek su, süt ve ayrandır. Ondan sonrasını olabildiğince kıyıya itin. Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşamamız için önemli. İnşallah ülkemizde bu yıl yine obeziteyle mücadeleyi başlatıyoruz. Bunun en önemli adımlarından bir tanesi de beslenmeyle hareket” diye konuştu.

Gençlere ve çocuklara sağlıklı yaşam felsefesinin aşılanması gerektiğini söyleyen Bakan Dr. Müezzinoğlu, bu kapsamda bisiklet ve hareket kampanyası başlatacaklarını da kaydetti. Daha sonra Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile öğrencilere bisiklet dağıtan Bakan Dr. Müezzinoğlu, vatandaşlarla egzersiz yaptıktan sonra bisiklet turu yaptı.

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim