• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlık için 20 yıldır kesintisiz oruç tutuyor

Sağlık için 20 yıldır kesintisiz oruç tutuyor
'Oruç tutan adam' lakabı ile tanınan Osman Ay, 11 ayın sultanı Ramazan ayını yine oruçla karşıladı. 6 bin 922 günden bu yana oruçlu olan Ay, hiçbir sağlık problemi yaşamadığını, sağlıklı ve mutlu olmasını ise oruca borçlu olduğunu söyledi.

'Oruç tutan adam' lakabı ile tanınan Osman Ay, 20 yıldan bu yana yılın büyük kısmını oruç tutarak geçiriyor. 6 bin 922 günden bu yana oruçlu olan Ay, hiçbir sağlık problemi yaşamadığını, sağlıklı ve mutlu olmasını ise oruca borçlu olduğunu söyledi. Ay, oruç ile ailesinde huzur ikliminin hakim olduğunu ifade etti.

Müslüman alemi Ramazan ayına hazırlanırken, Kocaeli'nde ikamet eden Osman Ay(44), 20 yıl önce üç aylarda başladığı oruca 6 bin 922 gündür devam ediyor.

Osman Ay, 6 bin 922 gündür oruçlu olduğunu, bunun da 20 seneye tekabül ettiğini söyledi. Osman Ay, işlettiği markette 20 yıl önce 3 aylar orucunu tutmaya başladığını, daha sonra da oruç tutmayı bırakamadığını ifade etti. Ay, "Bunun neden tutuyorum diye sorarsanız. Markette bulunduğum süre içerisinde 3 ayları tutuyordum. Ondan sonra baktım bir şey yemiyorum. 'Bunu da oruçlu olarak geçireyim' dedim. Bunu bir araç bir amaç için yapmadım. O zaman tuttuğum 1 gün 2 gün derken, 20 yılı buldu. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Herkesin yaptığı ibadet kendisi için bir tek oruçlunun mükafatını ben vereceğim. Ve ben de buna inanıyorum. İnşallah oraya gidince reyyan kapıların bizleri de geçmeyi Allah nasip etsin diyorum." diye konuştu.

Oruç tutuğu süre içersinde hastalık geçirmediğini ifade eden Ay, oruçlu olduğu halde normal insanlar gibi performansında bir düşme olmadığını, haftanın belirli günleri spor salonuna dahi gittiğini dile getirdi. Ay, "O kadar yorulduğum, 2,5 saat spor yaptığım halde inanın dudaklarımda ne bir kuruluk. Ne de içimde su isteği var. Ama her zaman dediğim şu; Allah'ım beni maddiyatla değil maneviyat huzuru ile içimi doyur." diyerek duygularını dile getirdi. Müslümanların Pazartesi ve Perşembe bile olsa oruç tutmasının çok faydalı olacağını vurgulayan Ay, böylelikle insanların açlık ve sefalet çekenlerin durumunu anlayacağını dile getirdi.

"ORUÇLA ZİNDE OLUYORUM" Ay, oruç tutan insanın sağlıklı sıhhatli, zinde, her yönden performanslı olduğunu dile getirdi. Orucun insanlara huzur ve mutluluk getirdiğini ifade eden Ay, "Oruç tutan insanların evlerinde iş yerlerinde huzur mutluluk yüzlerinde neşe gülümseme hiç eksilmez. Oruç tutan insanın performansı yüksek derecelere çıkıyor. Benim hiçbir problemim yok. 44 yaşındayım.Hasta olduğumda ilacımı iftar ve sahura göre ayarlattım ve içtim. Başım ağrırsa 'Bu ağrıyı Allah'ım sen verdin. Dayanma sabrını da ver' diyorum. Geçiyor. Ne tansiyon ne şeker. Açlık tansiyonu diyorlar. Nedir bilmiyorum. Hiçbir şeyim yok. Allaha şükür sapa sağlamım." dedi.

'RAMAZANDA BOL BOL SIVI TÜKETİLMELİ' Oruçluların Ramazan ayında sıvı tüketimini arttırmaları tavsiyesinde bulunan Ay, şöyle devam etti: "Bol bol su tüketsinler. Mesela yaz ayındayız bol bol meyve yesinler. İftar zamanı öyle abur cubur birden değil de, yavaş yavaş öyle adabınca yesinler. Un şeker, tuz gibi temel gıda ürünlerin biraz daha azami alsınlar. Su tüketimini bol yaptılar mı bir şey olmaz. Allah zaten kolaylığını veriyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim