• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık için değil estetik için diş hekimine gidiyorlar

Sağlık için değil estetik için diş hekimine gidiyorlar
İnsanlar, estetik görünüm için her yönü deniyor!

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevil Gürgan, hayatında hiç diş hekimine gitmeyen insanların estetik görünüm için her yolu denediğini söyledi.

Prof. Gürgan, yapılan anket ve araştırmalara göre, hayatında diş hekiminin kapısını açmayan insanların, dişlerini beyazlatmak amacıyla diş hekiminin yolunu tuttuğunu aktardı. Gürgan, özellikle 40 yaş üstündekilerin bu yolu daha fazla tercih ettiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Sevil Gürgan, diş hekimlerinin güncel konusunun 'diş beyazlatma' teknikleri olduğunu kaydetti. Diş estetiğine ilginin her geçen gün arttığını anlatan Gürgan, "İnsanların estetiğe ve fiziksel görünüme ilgisi hiç azalmıyor, aksine daha da artıyor"dedi.

Türk diş hekimliğinin dünya ile aynı anda bütün teknolojileri eşzamanlı olarak uyguladığını anlatan Gürgan, "Bunun en önemli sebebi de dünya globalleşti, bilgi aktarımı çok kolaylaştı. Teknolojiyi aynı anda her yer ile aynı anda biz de uyguluyoruz. Türk diş hekimleri ulusal ve uluslararası platformda, genç meslektaşlarımızı başarılı pozisyonlar ve başarılı işlerde görüyoruz ve son derece mutluyuz" şeklinde konuştu.

Diş beyazlatma işlemlerinin çok yeni olmadığını, bunun 150-200 yıldır diş hekimliğinde uygulanan bir yöntem olduğunu hatırlatan Prof. Gürgan, günümüzde çok pratik, kolay ve ucuz yöntemlerle hastaya alternatif seçeneği sunduklarını aktarırken, "Hastalar bizlere müracaat ettiğinde çok kısa sürede dişlerinin daha beyaz hale gelmiş olarak gittiğini görmekten mutluyuz. Diş beyazlatmada ise kişiden kişiye değişen uygulamalar kullanılabiliyor." dedi.
Prof. Dr. Gürgan, diş beyazlatmadaki rakamsal verileri ise şöyle sıraladı:
"Çok büyük bir talep var. Gençler, orta yaş ve erişkinlerden dişlerinin renginden memnun olmayan herkese bu yöntem uygulanabiliyor. Bu nedenle çok talebi olan bir yöntem. Yapılan uluslararası araştırmalar ve ABD'de yapılan anketlere göre, hayatında hiç diş hekimine gitmeyen kişiler dişlerini beyazlatmak amacıyla diş hekimine gidiyor. Ayrıca, dişlerini beyazlatmak için diş hekimine gidenlerin ise daha çok 40 yaş üstü olanlardan oluştuğu ortaya çıkmakta. Bu da insanların kendini refahta hissettiği, geçim kaygısını azalttığı zaman kendine daha çok önem verdiği anlamına geliyor. Bu durum Türkiye'de de aynı, bizde de orta yaş üstü insanlar buna daha çok önem gösteriyor."

Diş hekimine gitmenin en büyük nedenlerinden birinin estetik olduğuna vurgu yapan Gürgan, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de estetik ve güzel görünme kaygısının diş hekimine gitme nedenlerinin başında geldiğinin sözlerine ekledi.

Cihan

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2374 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim