• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010
Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü tarafından Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010 yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü  tarafından Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010  yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı olarak görevimiz; sağlık hizmetlerinin ülkemizin her köşesinde, toplumun bütün kesimleri için erişilebilir, etkili, verimli, nitelikli ve sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Bu amaçla 2003 yılından beri yürütülen “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde, atılan adımlar sayesinde ülkemizde sağlık hizmeti sunumunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir.


Sağlık hizmetleri sunumunun sağlam temellere dayanarak gerçekleştirilmesi ve sürdürülmesi; geçmişi değerlendirme, bugünü daha objektif anlayabilme ve gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunları tahmin edip bu sorunlara karşı önlemler alabilme ile mümkündür. İşte istatistik, tam bu noktada devreye girer ve bize yaşamakta olduğumuz ve yaşayacağımız zaman dilimlerine ait sayısal anahtarlar sunar.
Geçen yüzyıla damgasını vuran, onun bilgi çağı olarak adlandırılmasına neden olan gelişmeler, istatistiği ortak bir anlaşma dili hâline getirmiştir. İstatistik; ülkelerin demografik, ekonomik ve kültürel yapıları çarpıcı bir biçimde farklılıklar gösterse de ülkelerin birbirine benzer yapı sergileyen sağlık sistemlerine has problemlerin çözülmesine imkân tanımaktadır.

Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü’nce “Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010” kitabı, okuyucular için seçilen alanlar hakkında kısa, öz ve anlaşılabilir bir şekilde, uluslararası istatistiksel kriter ve sınıflandırmalara uygun olarak hazırlanmıştır. Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığımızın 2008’de milat olarak başlattığı sağlık istatistikleri yıllığı çalışmalarını “Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010” ile daha da geliştirilerek devam ettirmektedir. Bu yıllıklardaki verilere dayanarak yapılacak araştırmaların sağlık sektöründeki paydaşlara katkı sağlaması bizim için memnuniyet verici olacaktır. “Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010”un hazırlanmasındaki katkılarından dolayı, Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü personeline, Bakanlığımızın ilgili birimlerine ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederim.


Prof. Dr. Recep AKDAĞ
Sağlık Bakanı

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2010

Bu haber toplam 4519 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim