• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Kampüsü, Adana’yı Dünyanın Sağlık Merkezi Yapacak

Sağlık Kampüsü, Adana’yı Dünyanın Sağlık Merkezi Yapacak
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Yüreğir ilçesinde Ak Parti mahalle temsilcileriyle bir araya geldi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 1 milyar TL’lik yatırımla kurulacak bin 550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün, Adana’yı dünyanın önemli sağlık merkezlerinden biri haline getireceğini, ayrıca istihdama önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Yüreğir ilçesinde AK Parti mahalle temsilcileriyle bir araya gelen Ünüvar, burada yaptığı konumada, içeride ve dışarıda Türkiye’yi bulunduğu konumdan geriye götürmek isteyenler olduğuna dikkat çekerek, “Bizler aynı gemide ve aynı rotada giden insanlarız. Oturduğumuz yerler farklı olabilir, ama rotamız, gemimiz aynı. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti gemisindeyiz. Rotamız, bu ülkeyi çok büyük hedeflere ulaştırmak. Büyük hedeflere ulaşmak için de çok çalışmamız lazım” dedi.

Vatandaşların hastane kapılarında rehin kaldığı, iktidarların muhtırayla gittiği günlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ünüvar, “Türkiye Cumhuriyeti başbakanının 1 milyon dolar kredi için IMF’nin kapısında beklediğini unutmadınız. Türkiye bütün bunları geride bıraktı. Türkiye 1 milyon dolar kredi için kapısında beklediği IMF’ye şu an 5 milyar dolar borç veriyor. Hem de geçmiş hükümetler döneminden kalan 23.5 milyar dolarlık borcu ödeyerek” diye konuştu.

Adana’da sokağa çıktıklarında en fazla karşılarına çıkan konunun işsizlik olduğunu belirten Ünüvar, Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün, işsizlik için de çözüm olacağını ifade etti. Ünüvar, “Sağlık kampüsü birkaç yıl sonra tamamlandığında binlerce kişiye iş, aş kapısı olacak. 6 hastaneden oluşan kampüs tamamlandığında hem Adana, hem Türkiye hem de bütün Orta Doğu için ciddi bir hizmet olacak. Kampüs hayata geçtiğinde Adana’ya başka ülkelerden hastalar gelecek. Sağlık turistlerinin gelmesiyle esnaf kazanacak, lokantacı kazanacak, berber kazanacak, Adana kazanacak. Kampüse gelecek her bir yabancı hasta şehrimize ekstra katkı sağlayacak. Adana Entegre Sağlık Kampüsü, iş, aş ve sıcak yuva olacak. Evlenemeyenler evlenecek. Evlerine eşya alamayanlar evlerini düzecek. Vatandaşlarımız bir yandan kaliteli sağlık hizmeti alacak, bir yandan da istihdama katkı sağlanacak” diye konuştu.

Adana’daki diğer sağlık yatırımlarından da bahseden Ünüvar, şunları söyledi:

“Kozan’da 200 yataklı devlet hastanesi yüzde 90 oranında tamamlandı. Ceyhan Devlet Hastanesi yüzde 30’lar düzeyinde. İmamoğlu Devlet Hastanesi ek binası yüzde 85’ler civarında. Karaisalı Devlet Hastanesi’ni tamamladık, açılışını yaptık. Feke Devlet Hastanesi de şu anda hizmette. Saimbeyli Devlet Hastanesi yüzde 80 civarında tamamlandı. Aladağ’da hastane inşaatı devam ediyor. Her ilçede bir imzamız var. Millet bizden hizmet bekliyor. Ben sağlıkçı olduğum için de sağlık yatırımlarını benden bekliyorlar. 4 yıl önce verdiğimiz sözleri bugün yerine getirdiğimiz için başımı yastığa rahatlıkla koyabiliyorum. Ama yapacak işimiz bitmedi, daha çok işimiz var. Seyhan’a bir hastane sözümüz var. Yeriyle ilgili bir sorun var, bu sorunu aşmaya çalışıyoruz.”

Adana’nın çok önemli bir şehir olduğunun altını çizen Ünüvar, “Adana’yla ilgili büyük hayallerimiz var. Hedefimiz, Adana’yı yeniden 4 büyüklerden biri yapmak. Aklınıza gelen her alanda 4 büyüklerden biri yapmak. Karacaoğlan’ı, Yaşar Kemal’i, Orhan Kemal’i, Fatih Terim’i, Ferdi Tayfur’u, Murat Göğebakan’ı, Şener Şen’i, Barış Manço’yu ve nice değerleri çıkaran bu topraklar, çok bereketli topraklardır, bundan sonra da yeni değerler çıkaracaktır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim