• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Kentler Birliği Eskişehir’de toplanacak

Sağlık Kentler Birliği Eskişehir’de toplanacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanı olduğu Türkiye Sağlık Kentler Birliği’ne üye belediyeler, birliğin 7. yıl konferansı için, 22–24 Eylül’de Eskişehir Tepebaşı’nda bir araya gelecek.

‘Şehirlere Sağlıklı Dokunuş’ sloganıyla Türkiye’de yaşanabilir kentler oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Sağlıklı Kentler Birliği, 22–24 Eylül tarihleri arasında Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘7. Yıl Konferansı’nda buluşacak.

‘2020 Sağlık Politikaları ve Yerel Seviyede Sağlığın Yönetimi’ ana temasıyla düzenlenecek olan konferansta Türkiye’de sağlıklı mekân ve topluluklar oluşturulması için neler yapılabileceği ve yerel yönetimlerin bu konudaki sorumlulukları değerlendirilecek. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’ndan uzmanlarla çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerini paylaşacağı toplantıda, üye belediyeler de örnek uygulamaları hakkında bilgiler verecek.

İki gün sürecek konferansta ‘2020 Sağlık Politikaları ve Yerel Seviyede Sağlığın Yönetimi’ ana başlığı altında 4 ayrı oturum gerçekleştirilecek. 23 Eylül Cuma günü, belediye başkanlarının katılacağı ve “Yerel Yönetimlerle Yeni Sağlık Politikasının Oluşturulması” ele alınacağı ilk oturuma, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom da yer alacak. İkinci oturumda ise katılımcılık ve yönetişim çerçevesinde “İletişim Stratejileri, Ortaklıklar Kurulması ve Yeni Mekanizmaların Oluşturulması” konusu tartışılacak.

Konferansın 24 Eylül Cumartesi günü yapılacak ilk oturumunda “Sağlıklı Kentsel Çevrelerin Oluşturulması” konusu incelenecek ve fiziksel aktivite, sağlıklı şehir planlaması, ulaşım politikaları gibi konular ele alınacak. Eskişehir buluşmasının son oturumunda ise göç, yoksulluk, eğitim, eşitsizlikler gibi “Sağlığın Sosyal Belirleyicileri” gündeme taşınacak.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK
Birliğin 15. olağan meclis toplantısının da yapılacağı Eskişehir Tepebaşı buluşmasında, “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri” de sahiplerini bulacak. 18 belediyeden 45 projenin katıldığı yarışmada bu yıl ödül kazanan 5 belediye ödülüne kavuşacak. Derince Belediyesi, “Engelli Birey ve Ailelerine Destek” projesiyle ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’, Muğla Belediyesi “Muğla Kenti İçin Bisiklet Yolu Projesi” ile ‘Sağlıklı Şehir Planlaması’, Denizli Belediyesi “Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap Ödülün Sağlık Olsun” projesi ile ‘Sağlıklı Yaşam’; Antalya Büyükşehir Belediyesi “Antalya Güneşevi ve Ekolojik Eğitim Merkezi” projesi ile ‘Çevre’ kategorilerinde ödül alacak.

Başarılı çevre projelerini teşvik amacıyla da “Hersek Gölü Sulak Alan Canlılarını Koruma ve Çevre Düzenleme 1. Etap Avan” projesi ile yarışmaya katılan Yalova’nın Altınova Belediyesi’ne ‘Özel Çevre Teşvik Ödülü’ verilecek. Sağlıklı Kentler Birliği’nin 7. yıl konferansı, Tepebaşı Belediyesi’nce düzenlenecek teknik gezi ve şehir turuyla sona erecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim