• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık koçunu 'cep'inde taşıyor!

Sağlık koçunu 'cep'inde taşıyor!
Sağlıklı yaşam için akıllı telefonunun uygulamalarından yararlanan genç şarkıcı Öykü Gürman; bedeninin, ruhunun sağlığını nasıl koruduğunu, güzellik sırlarını AKŞAM okurları için anlattı...

- Sağlıkla ilgili bilgilere nereden ulaşmayı tercih ediyorsunuz, hangi kitapları takip ediyorsunuz?
Telefonumun uygulamalarını kullanıyorum. Sağlık dergileri, internet, günlük egzersiz uygulamalarını takip ediyorum.
- Sağlıkla ilgili en büyük korkunuz nedir?
Sağlıksız olmak... Sağlık olmadan kaliteli bir yaşamdan bahsedemeyiz. Tabii kontrol edebildiklerimiz ve edemediklerimiz var hayatta. Kendi kontrolümün dışında birşey başıma gelebilir ve bu korkutucu ama korkarak mücadele edilmez hiçbir şeyle tersine üstüne gitmek gerekir. Zaman ve bilinç en kıymetli iki kavram.
- Her yıl düzenli kontrollerinizi yaptırıyor musunuz?
Genelde bir şikayetimiz olduğunda doktora gitmeyi seven bir toplumuz. Oysa düzenli kontrol yaptırmak çok önemli. İyi olduğumuz zaman bu özeni kendimize göstermemiz gerekir, hasta olduğumuzda değil elbette.
- Dikkat etmeniz gereken bir sağlık sorununuz var mı?
Biraz reflü sahibiyim diyebilirim.
-Sağlıklı olmak için nelerden vazgeçtiniz? Vazgeçemediğiniz bir kaçamağınız var mı?
Kaliteli yaşamak adına bedenime ve ruhuma gereken ilgiyi her zaman gösteririm ama tabii zaman zaman abur cubur yeme isteği (zararlı besinler, fast food gibi) herkeste olduğu gibi bende de beliriyor. Bazen kaçamak yapabiliyorum. Sonrasında kendime kızsam da yemiş oluyorum.
- Beslenme düzeniniz nasıl?
Yürüyüş yapmayı seviyorum. Kulağımda kulaklıklarım, spor ayakkabılarım ve köpeğim Tanya ile uzun uzun müzik dinleyerek yürüyoruz. Su içmeyi çok sevemedim yıllardır. Ama kendime belirlediğim su tüketimimi gerçekleştiriyorum. Genelde zeytinyağılılar ve anne yemekleriyle besleniyorum. Geç vakitte yemek yemiyorum. Sabah kahvaltımı muhakkak yaparım. Çay ve Türk kahvesi çok tüketirim. Değişik çorbalar içerim. Balık, deniz ürünleri her zaman ilgimi çekiyor. Yemek ayırmam eti de balığı da çok severim. Mümkün oldukça spor yapmayı bırakmamak gerekli. Kilo aldıkça vücudunuz ağırlaşıyor, ruhen de mutsuz hissedebiliyor insan kendini. Herkes bünyesinin farkında olarak yemek yemeli...
- Cilt ve saçınız için özel formülleriniz var mı?
Cildim için peeeling ve maske yapıyorum. Saçım için katkı maddesi çok olmayan doğal ürünler, saç ve yüz için maskeler kullanıyorum. Argan yağını ve zeytin yağı sütünü öneririm.
- Estetik operasyonlara nasıl bakıyorsunuz? Vücudunuzda değiştirmek istediğiniz bir yer var mı?
Bir kadın kendini nasıl mutlu hissedecekse öyle görünmeli bu yüzden karşı değilim ama gereğinden fazla da birinin kendiyle hastalık derecesinde oynamasını doğru bulmuyorum. Değiştirmek istediğim bir yerim yok, olduğum halden mutluyum.
- Egzersize zaman ayırabiliyor musunuz? Neler yapıyorsunuz?
Sabah kalkınca telefonumdaki egzersiz uygulamalarından yararlanarak kendi kendime hareketler yapıyorum. Bir dönem kişisel eğitmenle çalıştım. Ayrıca yürüyüş yapıyorum, evde de koşu bandım var. Hava sıcak olduğunda ise bisikleti alıp doğru sahile gidiyorum.
- Günlük yaşamdan kaçışlar yaşadığınız oldu mu?
Fişi çekmek iyidir... Bazen hayatta, genelde kendime ayırdığım kısa tatillerimde bunu yapabiliyorum. Yazmayı çok seviyorum. Kitaplarım, filmlerim benim en yakın arkadaşlarım. Kendimi geliştirmek, beslenmek, öğrenmek, çoğalmak için ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum. Her an yeni bir şeyler öğrenme duygusuyla yanıp tutuşuyorum. Bu duygu benim yaşam kaynağım gibi...

Türkan YILMAZER / [email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim