• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık Kuruluşlarında Mesai Karmaşası: Sağlıkçılarla Devlet Mahkemelik

Sağlık Kuruluşlarında Mesai Karmaşası: Sağlıkçılarla Devlet Mahkemelik
Sağlık Kuruluşlarında Mesai Karmaşası: Sağlıkçılarla Devlet Mahkemelik. Sivas'ta Sağlık Çalışanları, Mesai Saatlerinin 9 Saate Çıkarılmasına Tepki Gösterdi.

Sivas'ta sağlık çalışanları, mesai saatlerinin 9 saate çıkarılmasına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Sivas Şubesi Başkanı Efe Zileli, kesintisiz hizmet vermesi gereken sağlık kuruluşu çalışanlarının kesinlikle kullanabilmeleri olanak dışı olan öğle arası 1 saatlik izinlerin iptal edilerek günlük mesailerin kesintisiz 8 saat olarak devam etmesini istedi.

Sivas'ta sağlık hizmeti veren hastanelerdeki çalışanların mesai saati sürekli değişiyor. Daha önce öğle arası izinleri kullandırılmayan ve akşam saat 16.00'da çıkan çalışanların, yeni bir düzenlemeyle mesai saatleri 17.00 olarak ayarlandı. Sağlık çalışanları, öğle arası iznini kullanamadıkları gerekçesiyle yeni uygulamaya karşı çıkıyor.

Çalışma sürelerinin 9 saate çıktığını belirten sağlıkçılar, bugün Sivas Devlet Hastanesi bahçesinde bir basın açıklama yaptı. Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Sivas Şubesi üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasını Efe Zileli okudu. Sağlık-Sen Şube Başkanı Zileli, mesai saatleriyle ilgili genelgenin uygulanırlığının bulunmadığını savundu. Zileli, "Kesintisiz hizmet sunulan birimlerdeki fiili durum göz önünde bulundurulduğunda bakanlığın yayınladığı genelge ile bu birimlerde çalışanlara '8 saat kesintisiz çalışacaksınız' denilmektedir. Ancak mesainin 8 saat sonunda biteceği konusu muğlak bırakılmıştır. Bu durum sağlık çalışanlarını kurum idarelerini keyfi uygulamaları ihtimaliyle karşı karşıla bırakacaktır." diye konuştu.

Bu muğlaklığın giderilmesi için Sağlık Bakanlığı'na yazı yazdıklarını, ancak olumlu bir cevap alamadıklarını ifade eden Zileli, tam gün yasasıyla 9 saatten 8 saate indirilen günlük mesai saatinin fiili olarak bir genelge ile yine 9 saate çıkarıldığını kaydetti. Genelgenin bu halinin sağlık çalışanlarına 9 saat çalışmayı dayattığını ileri süren Efe Zileli, "Kesintisiz hizmet vermesi gereken sağlık kuruluşu çalışanlarının kesinlikle kullanabilmeleri olanak dışı olan öğle arası 1 saatlik izinlerin iptal edilerek günlük mesaileri kesintisiz 8 saat olarak devam etmesi gerekmektedir. Sendika olarak konuyu mahkemeye taşıdık." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrası sendika üyelerine halka tatlı ikram edildi.

sondakika.com

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim