• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık müdürlüklerinin elektronik tebligat dayatması hukuka aykırı!

Sağlık müdürlüklerinin elektronik tebligat dayatması hukuka aykırı!
Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık müdürlüklerinin elektronik tebligat dayatmasının hukuka aykırı olduğu ve bu yönde bir zorlama yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık müdürlüklerinin elektronik tebligat dayatmasının hukuka aykırı olduğu ve bu yönde bir zorlama yapılmaması gerektiğini ifade etti;

Birliğimize son zamanlarda ulaşan bilgilere göre, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından gönderilecek tebligatların elektronik ortam kullanılmak suretiyle yapılacağı belirtilerek, meslektaşlarımıza bu yolla yapılacak tebligatları kabul ettiklerine dair yazı imzalatılmak istendiği öğrenilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen 02.01.2013 tarih ve 002.4 sayılı yazımız ile “…elektronik tebligat adresi edinmek istemeyen gerçek kişilere Kanunda belirtilen diğer usullerle tebligat yapılması gerektiği açık olmakla, PTT aracılığıyla tebligat göndermesi gereken İl Sağlık Müdürlüğü veya benzeri kuruluşların doğrudan elektronik ortamda tebligat göndermeye yönelik girişimlerinin hukuki dayanağının bulunmadığını, meslektaşlarımıza bu yönde bir zorlamanın yapılmaması” gerektiği ifade edilmiştir.

Konu ile ilgili yazı aşağıdadır.

******

Sayı : 002-4 Tarih : 02.01.2013
Konu : Elektronik Tebligat

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’ne,


Son zamanlarda, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından gönderilecek tebligatların elektronik ortam kullanılmak suretiyle yapılacağı belirtilerek, dişhekimlerine bu yolla yapılacak tebligatları kabul ettiklerine dair yazı imzalatılmak istendiği bilgisine ulaşılmıştır.

Elektronik ortam da dahil tüm tebligatlar Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılır. Memur vasıtası ile yapılacak tebligatların, kurum ve kuruluşlar arasında veya bu kurum ve kuruluşlarda bulunan şahıslara yapılacağı hususu gözetildiğinde, İl Sağlık Müdürlüğü veya benzeri kuruluşların serbest çalışan muhatap dişhekimlerine doğrudan tebligat göndermesi mümkün değildir.

Ayrıca, anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler dışında, gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler için elektronik tebligat isteğe bağlıdır. Elektronik tebligat adresi vererek bu adrese tebligat yapılmasını isteyen gerçek kişiler ve diğer tüzel kişilere yapılacak tebligat doğrudan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından değil yine Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü vasıta kılınarak yapılabilmektedir.

Bu nedenle, elektronik tebligat adresi edinmek istemeyen gerçek kişilere Kanunda belirtilen diğer usullerle tebligat yapılması gerektiği açık olmakla, PTT aracılığıyla tebligat göndermesi gereken İl Sağlık Müdürlüğü veya benzeri kuruluşların doğrudan elektronik ortamda tebligat göndermeye yönelik girişimlerinin hukuki dayanağının bulunmadığını, meslektaşlarımıza bu yönde bir zorlamanın yapılmamasını arz ederim.

Saygılarımla,
A. Tarık İŞMEN
Türk Dişhekimleri Birliği
Genel Sekreteri

Bu haber toplam 5660 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim