• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık ocağında beyaz çığlık var

Sağlık ocağında beyaz çığlık var
Aile hekimliğinden performans sistemine, tıp fakültelerindeki eğitimden ücret eşitsizliğine pek çok konuda itiraz eden hekimler, yarın greve gidiyor.

TÜRK Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası’nın birlikte düzenlediği basın toplantısında 19-20 Nisan günlerinde sağlık çalışanlarının greve gideceği belirtildi. Aile hekimliği uygulamasının başladığı günden bu yana, sağlık ocağı çalışanlarının huzursuz olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“4 Ocak’ta Ankara’da yakılan ateş tüm Türkiye’ye, tüm sağlık çalışanlarına yayıldı. 4 Ocak’tan beri sağlık çalışanları toplantılarda, sokaklarda, mitingte, grevde. Sağlık çalışanlarının yarınını göremediği bir dönemden geçiyoruz.

Türkiye’de işlerin en iyi gittiği alan olduğu sağlık alanı kırmızı alarm veriyor. Bakanlık bu beyaz çığlığı görmezden gelmeye, bastırmaya ve topluma duyurmamaya çalışıyor. Ama buna olanak yok. Sağlıkçılar yedi gün 24 saat bu halkla beraberler. Yıllardır susturulan sağlıkçılar bugün hep birlikte ayağa kalktılar.

Öte yandan Bakanlık da boş durmuyor. Baskıyı artırıyorlar korku duvarını yükseltmeye çalışıyorlar. Hastanelerde şeflere, başhekimlere yazılar gidiyor. Ama biz sağlık çalışanları yüreğimizi ortaya koyduk. Baskının, zorbalığın karşısına yüreklerimizi koyuyoruz. 19-20 Nisan’da her nerde sağlık çalışanı varsa... Orada greve gidiyoruz.

Yanlıştan dön çağrısı

Bizler, tıp fakültelerinin ve üniversitelerin bağımsızlığını geliştirmeye, tıp eğitiminin niteliğini yükseltmeye, fakültelerimizi her türlü yıkıcı saldırıdan korumaya kararlıyız.

İşte bu nedenlerle Hükümet’i, YÖK’ü, Sağlık Bakanlığı’nı bir kez daha uyarıyor ve yapılan yanlışlardan bir an evvel dönmeye çağırıyoruz. Biz kimsenin “maraba”sı değiliz. Biz kimsenin “köle”si değiliz. “Kapıkulu” hiç değiliz. Hakkımız olanı istemeyi de biliriz, nasıl isteyeceğimizi de. 19-20 Nisan’da kamuda, özelde, muayenehanede, üniversitede, işyerinde her nerede hekim varsa, sağlık çalışanı varsa orada, grevdeyiz.”

ATO’dan çarpıcı anket

ANKARA Tabip Odası, başkentte 14 sağlık kuruluşunda, aile hekimleri, özel hastaneler, eğitim araştırma hastaneleri ve tıp fakültelerinde çalışan hekimlere yönelik bir anket düzenledi. 288 hekimin katıldığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya kondu. Hekimlerin yüzde 83’ü aldığı ücretten memnun olmadığını belirtirken, yüzde 62’si de çalışma saatlerinden şikayetçi oldu. Ankete katılanların yüzde 88’i “Geleceğe umutla bakamıyorum” derken, yüzde 83’ü ise halkın yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti alamadığını düşünüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim