• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık Sektörünün Gündeminde İşsizlik Değil, "iş Gücü Açığı" Var

Sağlık Sektörünün Gündeminde İşsizlik Değil, "iş Gücü Açığı" Var
Sağlık sektörünün işsizlik probleminden en az etkilenen sektör konumunda olduğuna işaret eden AKkariyer Genel Müdürü Dr. Aslı Akkor, sağlık sektöründe işsizlik değil, iş gücü açığının gündemde ...
Sağlık sektörünün işsizlik probleminden en az etkilenen sektör konumunda olduğuna işaret eden AKkariyer Genel Müdürü Dr. Aslı Akkor, sağlık sektöründe işsizlik değil, iş gücü açığının gündemde olduğunu söyledi.

Sağlık sektörü başta olmak üzere diğer tüm sektörlere hizmet veren AKkariyer Danışmanlık'ın kurucu Genel Müdürü Dr. Aslı Akkor, farklı sektörlerden güçlü referanslarının iş ortakları arasında yer aldığını söyledi.

AKkariyer'in Türkiye'nin en büyük sektörlerinden sağlık sektöründeki profesyonelleşme çalışmalarının ve profesyonel destek ihtiyacının zirvede olduğu 2007 yılında İŞKUR denetiminde özel istihdam bürosu olarak doğduğunu belirten Dr. Akkor, kurumlara yönelik seçme yerleştirme hizmetlerinin yanında, eğitim danışmanlığı, kurumsal organizasyon geliştirme danışmanlığı ve kurulum danışmanlığı hizmetleri verdiklerini de belirtti.

Öncelikle, çözüm ortaklığını yürüttükleri müşterilerin istihdam ihtiyaçlarına çok hızlı çözümler sunduklarını ifade eden Dr. Akkor, "Zengin özgeçmiş bankası ve aday havuzu ile sektör tecrübeli insan kaynakları yetkilileri tarafından, ihtiyaca odaklı istihdam hizmetleri veriyoruz. Stratejik insan kaynakları hizmetlerinde doğru aday, doğru kurum = istenilen sonuç prensibiyle hedeflenen kurumlara adayların yönlendirilmesini sağlıyor" dedi.

Eğitim danışmanlığı alanında ise sağlık tecrübeli ve sağlık çalışanlarını tanıyan bir eğitmen kadrosuyla hizmet verdiklerini kaydeden AKkariyer Genel Müdürü Dr. Aslı Akkor, "Sektörün ihtiyaçlarına yönelik oluşturulmuş eğitim programlarıyla hem mesleki hem de soft skill kişisel gelişime yönelik eğitimler, rekabette yer edinmek isteyen firmalara fark yaratıcı unsur olarak katkı sağlıyor. Aynı zamanda sağlık sektörü ve diğer tüm sektör çalışanlarının faydalanabildiği eğitimler ve atölyeler ile de, kişilere farklılık ve vizyon katıyor" diye konuştu.

Sağlık sektörünün tüm güçlü referanslarının AKkariyer'in iş ortakları arasında yer aldığına işaret eden Dr. Akkor, "Hastane gruplarının tamamı, A sınıfı ve B sınıfı hastanelerin büyük bir kısmı, birçok ilaç şirketi, medikal firmalar, belli başlı evde bakım hizmeti firmaları, ambulans şirketleri, sigorta şirketleri, çok sayıda tıp merkezi ve dal merkezi AKkariyer ile birlikte süreçlerini kolaylaştırıyor" dedi.

2010 yılında 50 binin üzerinde iş başvurusu aldıklarını kaydeden Dr. Akkor, danışmanlık hizmetlerinin eğitim ayağında ise son 3 ayda 400'ün üzerinde bireysel katılımcı ile çok sayıda kuruma kurumsal eğitim verdiklerini ifade etti.

Genel işsizlik oranlarına göre, sağlığın işsizlik probleminden en az etkilenen sektör konumunda olduğuna işaret eden Dr. Akkor, "Psikolog ve eczacı kadrolarındaki arz fazlasından dolayı bu oranda yaşanan yükselmeye rağmen bu oran TÜİK verilerine göre, yüzde 4'ler seviyesinde. Bu iki kadroyu çıkardığımızda işsizlik değil, iş gücü açığı ortaya çıkmaktadır. Hemşirelerin geneline bakıldığında olağanüstü bir talep söz konusu. Günümüzde yeni mezun ve deneyimsiz olsalar dahi 20 bin civarında hemşire ve sağlık memuru kadro açığı söz konusu. Deneyimli ve portföylü uzman doktor, fizyoterapist, sağlık yöneticisi, ebe ve anestezi teknisyeni en çok talep gören pozisyonlardan. Hekimlik, hemşirelik, teknisyenlik gibi profesyonel sağlık mesleklerinin dışında sağlık sektörüne gönül vermiş, profesyonel sağlık yöneticileri, pazarlama ve insan kaynakları uzmanları da sektördeki iş fırsatlarının başında geliyor" dedi.
 

Bu haber toplam 3313 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim