• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Sen, 'Sağlıkta şiddet son bulmalıdır'

Sağlık Sen, 'Sağlıkta şiddet son bulmalıdır'
Antalya'nın Manavgat İlçesi Devlet Hastanesi Acil Servis'te görevli Dr. Ali Nar ve paramedik Mehmet Ender Aygör’e yapılan saldırı kınandı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi Devlet Hastanesi Acil Servis'te görevli Dr. Ali Nar ve paramedik Mehmet Ender Aygör’e hasta yakınları tarafından yapılan hakaret, tehdit ve fiziksel şiddet, Sağlık Sen Manavgat Temsilciliği tarafından kınandı.Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yapan Sağlık Sen İşyeri Temsilcisi Gökhan Kahraman, "Tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konularda fedakarca çalışmak olan biz sağlık çalışanlarının hekiminden, hemşiresine, acil tıp teknisyeninden paramediğine, aile hekimliğine kadar tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet gün geçtikçe çok daha vahim boyutlara ulaşmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Sağlık teşkilatı olarak Bakanlığımızın aldığı hukuki-idari önlemlerle birlikte tüm gayretimiz sağlık hakkının doğru bir şekilde kullanılmasına yöneliktir. Görevleri gereğince gece, gündüz, yaz,kış demeden 7 gün 24 saat şefkat elleriyle insanımızı sağlığına kavuşturmak için canını dişine takan tüm sağlık çalışanlarımızın dertleriyle dertlenmek ve sorunlarına çare bulmak görevlerimiz arasındadır" dedi.


ŞİDDETLE KINIYORUZ
17 Ağustos'ta Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi nöbeti sırasında bir hastaya müdahale eden hekim ve yardımcı sağlık personeline yapılan şiddeti kınadıklarını belirten Kahraman, şunları söyledi: "İnsan sağlığının korunması ve hayatının devamı için zaman yer ve mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile görevini ifa eden sağlık çalışanlarına yönelik bu tür eylemleri kınıyoruz. Ülkemizin kanayan yaralarından biri olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, gerek hasta gerek hasta yakını tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar endişe vericidir."İnsani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırının faillerinin cezalandırılmasını isteyen Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık Sen olarak emeğe saygı şiddete sıfır tolerans vizyonumuz gereği sağlık personeline yapılan bu tür çirkin saldırılara karşı gerek Adalet Bakanlığınca, gerek Sağlık Bakanlığınca gerekli hukuki yaptırımların ağırlaştırılarak sağlık personelini koruyucu, şiddet eylemini gerçekleştirenleri ise caydırıcı nitelikte yasal düzenlemelere gidilmesi zorunluluğunun aşikar olduğunu belirtmek istiyoruz. Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevi başında sözlü ve fiili şiddete maruz kalan Dr. Ali Nar ve Paramedik Mehmet Ender Aygör’ün uğradıkları bu korkunç saldırıdan dolayı değerli arkadaşlarımıza Sağlık Sen adına tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu tür saldırı olaylarının tekrar etmemesini ümit ediyoruz."

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
Saldırıya uğrayanlardan Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli Paramedik Mehmet Ender Aygör ise, şunları söyledi: "Biz özveri ile çalışmaya devam ederken bu şekilde saldırıya maruz kalmamız hiç hoş değil. Bu şekilde olmasına rağmen biz bu saldırıya maruz kaldık. O insanlar bizden önce karakoldan çıkarak serbest bırakıldı. Bunların serbest bırakılması bizlerin hayati tehlikemizin olduğunu göstermektedir. Biz bunların bir an önce tutuklanmasını ve gerekli yasal işlemlerin bir an önce hızlı bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Bu olayın başka meslektaşlarımızın da başına gelmemesi için gereken bütün önlemlerin alınmasını önemle istiyorum."

İHA

Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim