• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık teması güçlendiriliyor

Sağlık teması güçlendiriliyor
EXPO 2020'ye resmen aday olan İzmir, başvuru temasını geliştirmek için atağa geçti. İTO'daki toplantıda sağlık sektörü yöneticileri önerilerini dile getirdi.

'Herkes İçin Sağlık, Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar' temasıyla EXPO 2020'ye resmen aday olan İzmir, başvuru temasını zenginleştirmek için atağa geçti. İzmir Ticaret Odası'nda (İTO) yapılan toplantıya katılan 50 civarında akademisyen, hastane yöneticisi, oda başkanı, başhekim ve başhekim yardımcısı ile odanın sağlıkla ilgili komitelerinin üyeleri EXPO 2020 hedefi doğrultusunda İzmir'in temasını geliştirip güçlendirmek amacıyla yuvarlak masa toplantısı yapıp görüşlerini açıkladı.

'GEÇ KALINMADI'
Basına kapalı yapılan toplantının açılışında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, daha güçlü tema ve alt temalarıyla bir EXPO hazırlığı hedeflediklerini belirterek, "Zaman çok çabuk geçiyor. Süratle bu çalışmaları yapmalıyız" diye konuştu.
İTO'nun EXPO projesini 1992 yılından bu yana ısrarla takip ettiğini dile getiren Demirtaş, "1992 stratejik planına, İzmir'in dünyaca bilinen marka kent olması için EXPO 2000'e talip olması hedefini koyduk. Daha sonra EXPO 2015'i kaybettik, EXPO 2020'ye de talibiz. 20 yıl rötar var. Ancak bu tür olaylarda geç kalınmış sayılmayız. Önemli olan inatla bu projeyi sürdürebilmek. Başbakanımızın imzaladığı EXPO 2020'ye adaylık mektubunu Valimizle birlikte Uluslararası Sergiler Bürosu Sekreteri Loscartales'e götürdük. Temanın sağlık olacağını orada yine bildirdik. Genel sekreter de bize 'Temanız hala güncel, ancak onu biraz geliştirmeniz, inovasyon boyutunu geliştirmeniz gerekiyor' dedi. Bunun üzerine Valimizin bilgisi dahilinde bu toplantıyı yapıyoruz. Amacımız sizinle beraber temamızı geliştirmenin yolunu yöntemini belirlemek" dedi.

İzmir'in coğrafi ve tarihi açıdan sağlığın beşiği olduğunu kaydeden Demirtaş, dev üniversitelerin rektörlerinin de sağlık sektöründen olduğunu söyledi. Bu sefer Sağlık Bakanlığı'nın da sürecin içinde yer alacağını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "Geçen defa Sağlık Bakanlığımızı bu işin içine çok alamamıştık. Sağlık Bakanımız da başlangıçta bakanlık yer almadığı için biraz kırılmıştı. Onun için bu defa mutlaka Bakanlığımızla işbirliği içinde sektörle, üniversiteler ile bilim kurulları, sivil toplum örgütleri ile en iyiyi yakalamak istiyoruz."

'Umarız, bu işi alırız'
Tayland'ın Ayutaya şehri ile EXPO 2020'ye aday olduğunu belirten Demirtaş, bu ülkenin temasının 'küreselleşmenin yeniden tanımlanması, sürdürülebilir ve dengeli hayat' olarak belirlendiğini hatırlattı. Demirtaş, "Bize benzeşen temaları var. Diğer muhtemelen adaylar Rusya'nın Yekaterinburg, Katar'ın Doha, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi, Brezilya'nın Sao Paulo, Amerika'nın Silikon Vadisi, Fas'ın Marakeş kenti gibi potansiyel adaylar da var. Artık biz adaylarla, rakiplerle seçim çalışmaları yapmaya alıştık. Bizim için problem yok. Aday bir de beş de olsa seçime gireceğiz. 2015 deneyimi ile umarız ki bu işi alırız" dedi.

Katip Çelebi'den tam destek geldi
Toplantıya katılan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir'in sağlık temasıyla EXPO 2020'yi kazanması için her türlü desteği vereceklerini belirtti. İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Murat Işık, "EXPO'yu hak ettik" dedi.

Yeni Asır

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim