• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık turizminde 2 milyonluk nüfusa yeni hizmet geliyor

Sağlık turizminde 2 milyonluk nüfusa yeni hizmet geliyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminde önümüzdeki süreçte 2 milyonluk nüfusa hizmet vereceğini söyledi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, iş adamı Ahmet Yörük tarafından babası adına yaptırılan Hakkı Yörük Sağlık Bilimler Yüksekokulu'nun temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu'nu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile iş adamı Ahmet Yörük ve çok sayıda protokol üyesi karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören öncesinde Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müzik Topluluğu öğrencileri, Bakan Müezzinoğlu ve törene katılanlara kısa bir konser sundu. Konserin ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun Keşan ve bölgeye sağlık anlamında büyük katkılarının olacağını söyledi.

"TÜRKİYE SAĞLIKTA DÜNYA STANDARTLARINI YAKALAMIŞ DURUMDA"

Türkiye'nin sağlık alanında çok önemli mesafeler aldığını söyleyen Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte önemli dinamiklerinin altyapısını oluşturdu ve vizyonunu geliştirdi. Türkiye, bölgede sağlığın merkezi olacak. Sağlık Turizminde önemli dinamiklerini önümüzdeki 5 yılda güçlü bir şekilde yaklaşık 1 milyarlık nüfusa sunabilecek altyapıyı oluşturdu ve bunun dinamiklerini 2014 yılından itibaren çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacak. Cumartesi günü Uluslar arası Sağlık Turizmi Sempozyumu'na katıldı. 4 günlük bir sempozyumdu. 31 ülkeden yabancı katılımcılar vardı. Türkiye bu anlamda Tıbbi birikimleri ve teknolojik altyapısıyla, tecrübesiyle, dünya standartlarını yakalamış bir ülke. Onu artık dünyaya sağlıklı sunabilme süreçlerini yönetme amacındayız" dedi.

"SAĞLIK TURİZMİNDE 2 MİLYONLUK NÜFUSA HİZMET VERMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Sağlığın Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlığın Türkiye'nin geleceğinde çok önemli bir yeri var. Sağlık hizmetleri stratejik bir role ait. Bu anlamda bugün Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun inşallah, önümüzdeki yıllarda alacağı öğrencilerle Türkiye'nin ve bölgenin sağlığına önemli katkılar ve vizyonlar oluşturmasında önemli bir rol üstlenecektir. Türkiye'nin bölgenin sağlık merkezi olabilme iddiası varsa ve 2 milyonun üzerinde insana sağlık turizmi sunabilme hedefi varsa, bugün için bu rakamlar 500 bin civarında. Önümüzdeki 5 yıllık dilimde, 2 milyonluk bir nüfusa sağlık turizminde hizmet vermeyi hedefliyoruz."

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından iş adamı Ahmet Yörük'e plaket verdi. Plaketin ardından ise Müezzinoğlu ve törene katılanlar butona basarak, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'na ilk betonu döktü.

112 ACİL YARDIM İSTASYONU AÇILIŞI

Bakan Müezzinoğlu daha sonra Keşanlı iş adamı Tolga Mercan tarafından babası Kerami Mercan adına yaptırılan Kerami Mercan 112 Acil Yardım İstasyonu'nun açılışını yaptı. Müezzinoğlu, Kerami Mercan'ın ailesine bu yatırımlarından dolayı teşekkür plaketi verdikten sonra istasyonu gezerek bilgiler aldı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu açılışların ardından İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2965 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim