• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Turizminde Hedef 10 milyar dolar

Sağlık Turizminde Hedef 10 milyar dolar
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi ile bugün Türkiye'ye 850 milyon dolar kazandıran sağlık turizmini, 2020' de10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi...

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi ile bugün Türkiye'ye 850 milyon dolar kazandıran sağlık turizmini, 2020' de10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dün sektör temsilcileriyle birlikte DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi'ni (SAİK) tanıttı. Sağlık turizminden Türkiye'ye, 2010 yılında 850 milyon dolar gelir geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, DEİK'in ilk sektörel iş konseyi olan SAİK ile Türkiye'nin 2020 yılında 500 bin hasta ve 10 milyar dolar geliri hedeflediğini vurgulayarak, bu hedefe ulaşılmasında izlenecek yol haritasını şöyle anlattı:

İhracat sayılmalı

"Yabancı sigorta şirketlerinin poliçelerinde Türkiye'deki sağlık hizmetlerini yazmaları sağlanmaya çalışılacak. Sağlık turizminin, 'hizmet ihracatı' kapsamında değerlendirilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere kamunun çeşitli kademeleriyle değerlendirmeler yapılacak. Vatandaşlarını yurtdışında sağlık hizmeti almaya destek olan Kuveyt gibi ülkelerin Türkiye'ye de hasta göndermelerini sağlamak için girişimde bulunulacak. Sayın Başbakanımızın 12 Nisan 2010'da ABD Başkanı Sayın Obama'ya Türkiye'nin ABD'nin sağlık ortağı olması önerisinin takipçisi olunacak."

Enerji için konsey

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise DEİK'in ilk sektörel iş konseyi olan SAİK'in ardından enerji, eğitim ve lojistik alanlarında sektörel iş konseyleri kurulacağını söyledi.

ABD pazarı için büyük atak

TOBB, dün ayrıca "Yeni Başlangıç için Ortaklar-Türkiye" adıyla yeni bir çalışma daha açıkladı. Bu amaçla düzelenen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, proje ile Türkiye-ABD ilişkilerinin iktisadi ve insani boyutunu geliştirmek için, bugüne kadar iki ülke arasında kurulmuş olan mekanizmalardan farklı bir yapı kurduklarını anlattı.

Hisarcıklıoğlu, "Amerika pazarında varlık göstermek, Türkiye'nin gelişim meselesidir, gelecek meselesidir" dedi. Verilen bilgiye göre yeni yapının ABD kanadı lideri eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright. Yapının içinde Muhtar Kent, Deniz Sungurlu, Güler Sabancı, Ümit Boyner, Ömer Cihad Vardan, Mustafa Boydak gibi isimler var.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3678 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim